Meyve Soslu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
1 paket margarin oda ısısında olsun
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
5 su bardağı un
İçi İçin
Ben çilek reçeli kullandım
Sizler dilediğiniz üzere içine marmelat reçel meyve sosu kullanabilirsiniz
Meyve Soslu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle derin kabımıza margarini, pudra şekerini, sıvı yağı, nişasta, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyelim yoğuralım.
Hamurumuzu merdane yardımıyla açalım kalp kalıbını basalım. Ben bir büyük birde küçük kalp kullandım. Ve biçim verdiğimiz hamuru spatula yardımcı ile biçimimiz bozulmaması için hamuru tepsimize dizelim.
170 derece evvelce ısıtılmış fırına tepsimizi atalım.
Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakalım. İçi boş kalplerimizin üzerine pudra şekeri ilave edelim.
Daha sonra öbür kalbin üzerine koyalım. Ortasına reçel koyalım ve sunuma hazır afiyet olsun.
1 paket margarin oda ısısında olsun
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
5 su bardağı un
İçi İçin
Ben çilek reçeli kullandım
Sizler dilediğiniz üzere içine marmelat reçel meyve sosu kullanabilirsiniz
Meyve Soslu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle derin kabımıza margarini, pudra şekerini, sıvı yağı, nişasta, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyelim yoğuralım.
Hamurumuzu merdane yardımıyla açalım kalp kalıbını basalım. Ben bir büyük birde küçük kalp kullandım. Ve biçim verdiğimiz hamuru spatula yardımcı ile biçimimiz bozulmaması için hamuru tepsimize dizelim.
170 derece evvelce ısıtılmış fırına tepsimizi atalım.
Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakalım. İçi boş kalplerimizin üzerine pudra şekeri ilave edelim.
Daha sonra öbür kalbin üzerine koyalım. Ortasına reçel koyalım ve sunuma hazır afiyet olsun.