Meyve puresi konservesi nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Meyve püresi konservesi nasıl yapılır?​

Meyve Püresi (Kavanoz Mama) +5 Tarifi Yapılışı: 1 su bardağı suyun içine 1 havuç rendeleyin.Yumaşayınca küçük küçük doğrayın. elmaları ekleyin.1-2 dakika sonra irmiği ekleyin.1-2 dk sonrada muzu ekleyin. ocaktan alın ve blendırdan geçirin.sıcak sıcak kavanoza koyun kapağını kapatın.

Meyve konservesi nasıl yapılır?​

Ben ilk önce kavanozları yıkayıp 100 derece fırına koyuyorum kuruyana kadar. Herşeyi hazırlayana kadar bunlar kuruyup desinfekt oluyor. Kavanozları yıkayıp fırına sürdükten sonra kapakları tencerenin içine alıp 20 dakika kaynatıyorum. Kapaklar kaynarken, kavanozlar kururken meyveleri soyup kesiyorum.
Kışlık armut konservesi nasıl yapılır?
Kavanozların ağzı kapatılır ve yarım kiloluk kavanozlar için 25 dakika, bir kiloluk kavanozlar için 30 dakika süreyle pastörize edilir. . Sıcak usulle doldurulacaksa; hazırlanan armutlar kaynamakta olan şeker şurubuna atılarak 1 dakika kadar tutulur. . Süzülerek alınır, kavanozlara doldurulur. .
Bebekler için meyve püresi nasıl saklanır?
Hazırladığınız püreleri, dilim dilim kestiğiniz etleri ve sebzeleri derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucuda cam kavanozları kullanmayın, özel buzdolabı poşetleri ve saklama kapları daha uygun olacak.

Şeftali kışlık nasıl saklanır kavanozda?​

Şeftalilerin kabuklarını soyup dilim dilim doğruyoruz, 1 lt lik kavanozlara ağzına kadar dolduruyoruz. Üzerine 4 yemek kaşığı şeker ekleyip suyunu dolduruyoruz. 10 kilo şeftaliden 10 kavanoz çıkıyor. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıyoruz, tencerede suyu yarıya kadar su koyup kaynatıyoruz.

Evde Elma konservesi nasıl yapılır?​

Elma Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3-4 kilo kadar elmayı temizleyin, küp doğrayın ve genişçe bir tencereye alın.
- Ben 250 gram ilave ettim fakat tatlı sevmenize göre şeker ilave edin.
- Üstünü kapatacak kadar su koyup, 10-15 dakika kaynatın.
- En son, bir limonun suyunu içine ilave edin.
Armut konsantresi nasıl yapılır?
İstediğiniz büyüklükte doğrayın, bütün meyveleri yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan meyveleri blender ile püre haline getirin, limon suyunu ekleyin. 10 dk kaynatıp altını kapatın. Sıcakken kavanozlara doldurup hava almayacak şekilde kapatın ,ters çevirip bir gece bekletin konserve misali.
Armut kompostosu nasıl yapılır?
Armut Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Armutları iyice yıkayalım.
- Kabuklarını soyalım.
- Küp kup dilimlere ayıralım.
- Tencereye şekeri, suyu koyalım ve kaynayınca armutları ilave edelim.
- 30 dakika daha kaynatalım kavanozlara koyalım. Afiyet olsun.

Geri