AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Meyve kurdu yersek ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Meyve kurdu yersek ne olur?​

Meyvenin içinde kurt varsa onda ilaç yoktur. O meyvede böcek beslenip ölmediğine göre insanda da hiçbir zararlı etkisi söz konusu değildir. Meyvenin içinde kurt hala yaşamayı başarmışsa demek ki meyvede zararlı madde kalmamıştır.

Kurtlu meyve yemek caiz midir?​

ehl-i sünnet’e göre kurtlu kiraz yenmez. kirazın kurtlu olup olmadığını anlamak için birkaç tanesini açıp içine bakmak gerekir. bunlarda kurt yoksa, kirazın kalanını kontrol etmeden yemek caiz olur. keza aynı biçimde elmanın da kurtlu yerini ayırmak gerekir. ancak bilmeden kurtlu elma yemenin günahı yoktur.
Kurtlu kiraz yemek sağlığa zararlı mı?
Kimyasal madde içeren meyvede kurt yaşayamaz. Örneğin kirazı kurduyla yiyin. Bu meyve iç kurtları en temiz protein kaynakları olabilir. Kirazın içinde bulunan kurdun protein bakımın zengin olduğu düşünülürse yemekte hiçbir sakınca yoktur” dedi.
Meyvelerde kurt neden olur?
Dişi böceklerin yumurtalarını meyvelerin çeşitli safhalarında buralara bırakmaları sonucu bazı meyvelerde kurt dediğimiz bu larvalar karşımıza çıkabilmektedirler.

Ayvada kurt olur mu?​

Ayva İç Kurdu, değişik ülkelerde 2-5 döl vermektedir. Ayva İç Kurdu’nun larvaları meyvede beslenerek zarar yapmaktadır (Şekil 53b). Zararlı ilk önce konukçularının kabuğu altında, odunsu dokularda beslenip yerleşmekte ve daha sonra meyvelerde zararlı olmaktadır.

Kurtlu kiraz yemek caiz midir?​

Kurt çıkan kelle yenir mi?
Yanak, dil, beyin veya göz etlerinde kurt olması söz konusu değildir. Şayet şoklanmadan önce kurt olursa hemen kelleyi çürütür, o kelleler de zaten atılır. Dolayısıyla herkes gönül rahatlığıyla kelle yiyebilir.?
Kurtlu un kullanılır mı?
Böceklenmiş unu çöpe atmaya gerek kalmadan temizlenerek tüketilebilir. Ancak sararan ve tarihi geçmiş unun tüketilmesi zehirlenme riskini arttırdığından çöpe atılması gerekmektedir. Böceklenen un, geniş bir tepsiye alınarak havalandırılır ve böcekleri ayıklanarak kullanılabilir.
 
Geri
Üst