- Konu Yazar
- #1
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
400 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı pirinç
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etimizi tenceremize alıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz (İlave su eklenebilir)
Sonrasında yağımızı ve soğanımızıda ekleyip kavuruyoruz.
Salçalarımızı da katıp pirincimizide üzerine ekliyoruz.
Bir tur karıştırdıktan sonra suyumuzu ilave edip orta ateşte 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Son olarak karabiberimizi ekleyip dinlendiriyoruz pilavımızı. Afiyet olsun
Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
400 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı pirinç
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etimizi tenceremize alıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz (İlave su eklenebilir)
Sonrasında yağımızı ve soğanımızıda ekleyip kavuruyoruz.
Salçalarımızı da katıp pirincimizide üzerine ekliyoruz.
Bir tur karıştırdıktan sonra suyumuzu ilave edip orta ateşte 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Son olarak karabiberimizi ekleyip dinlendiriyoruz pilavımızı. Afiyet olsun
Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı