- Konu Yazar
- #1
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
5 yemek kaşığı yemeklik tereyağ
150-200 gram kıyma (arzuya göre artırıp azaltabilirsiniz)
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet biber
1 kase domates sosu (ben kışlık sosumu kullandım)
1 çay fincanı bulgur
2 çay fincanı su
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağımızı eritiyoruz.
Küp küp doğradığımız kuru soğanlarımızı 5 dk kadar kavuruyoruz.
Ardından kıymamızı ekleyip iyice kavuruyoruz.
Biberlerimizi de küp küp doğradıktan sonra içine atıyoruz.
Onu da kızarana kadar kavurup domatesimizi yada domates sosumuzu ekliyoruz.
Sos hazır olduğu için çok fazla pişirmenize gerek yok fakat domates kullanacaksanız pişirmemiz gerekiyor.
Domateste piştikten sonra bulgurumuzu katıp birkaç dakika dönderiyoruz.
Sonra kaynar suyumuzu ekleyip şöyle bi karıştırıp tenceremizin yada tavamızın kapağını kapatıyoruz.
İyice suyunu çektikten sonra ağzına havlu kağıt kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Ben bazen havlu kağıt kapamadan bir sofra bezinin içine de sarıyorum. Daha iyi demleniyor. Arzunuza kalmış.
Demini aldıktan sonra pilavımız hazır. Şimdiden afiyetler olsun
Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 yemek kaşığı yemeklik tereyağ
150-200 gram kıyma (arzuya göre artırıp azaltabilirsiniz)
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet biber
1 kase domates sosu (ben kışlık sosumu kullandım)
1 çay fincanı bulgur
2 çay fincanı su
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağımızı eritiyoruz.
Küp küp doğradığımız kuru soğanlarımızı 5 dk kadar kavuruyoruz.
Ardından kıymamızı ekleyip iyice kavuruyoruz.
Biberlerimizi de küp küp doğradıktan sonra içine atıyoruz.
Onu da kızarana kadar kavurup domatesimizi yada domates sosumuzu ekliyoruz.
Sos hazır olduğu için çok fazla pişirmenize gerek yok fakat domates kullanacaksanız pişirmemiz gerekiyor.
Domateste piştikten sonra bulgurumuzu katıp birkaç dakika dönderiyoruz.
Sonra kaynar suyumuzu ekleyip şöyle bi karıştırıp tenceremizin yada tavamızın kapağını kapatıyoruz.
İyice suyunu çektikten sonra ağzına havlu kağıt kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Ben bazen havlu kağıt kapamadan bir sofra bezinin içine de sarıyorum. Daha iyi demleniyor. Arzunuza kalmış.
Demini aldıktan sonra pilavımız hazır. Şimdiden afiyetler olsun
Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı