SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı arabaşı bulgur
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kahve fincanı zeytinyağ
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 adet patlıcan
2 kırmızı dolmalık biber
3 yeşil biber
2 kuru kırmızı acı biber
10 adet kuru domates
2 iri domates
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Toz kara biber
Toz kırmızı biber
Tuz
1 çay bardağı et suyu
Kuru nane
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını tencerede eritelim.
Zeytinyağı ilave ederek ince doğranmış soğan ve sarımsağı çevirelim.
Patlıcanın kabukları soyulmadan küçük parçalar halinde doğrayarak ilave edelim.
İyice kavrulduktan sonra tüm biberleri ince doğrayarak ekleyelim.
İyice piştikten sonra ince kıyılmış kuru domates, domates ve biber salçasını ekleyip kavuralım.
En son rende domatesi ekleyip suyunu iyice çekene kadar kavuralım.
Bulgurları ilave ederek biraz çevirelim.
Et suyu, kaynamış su, karabiber, toz kırmızı biber, tuz ekleyip kısık ateşte pişirelim.
Ateşten indirildikten sonra nane ilavesiyle servis edelim. Afiyet olsun
Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı arabaşı bulgur
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kahve fincanı zeytinyağ
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 adet patlıcan
2 kırmızı dolmalık biber
3 yeşil biber
2 kuru kırmızı acı biber
10 adet kuru domates
2 iri domates
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Toz kara biber
Toz kırmızı biber
Tuz
1 çay bardağı et suyu
Kuru nane
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını tencerede eritelim.
Zeytinyağı ilave ederek ince doğranmış soğan ve sarımsağı çevirelim.
Patlıcanın kabukları soyulmadan küçük parçalar halinde doğrayarak ilave edelim.
İyice kavrulduktan sonra tüm biberleri ince doğrayarak ekleyelim.
İyice piştikten sonra ince kıyılmış kuru domates, domates ve biber salçasını ekleyip kavuralım.
En son rende domatesi ekleyip suyunu iyice çekene kadar kavuralım.
Bulgurları ilave ederek biraz çevirelim.
Et suyu, kaynamış su, karabiber, toz kırmızı biber, tuz ekleyip kısık ateşte pişirelim.
Ateşten indirildikten sonra nane ilavesiyle servis edelim. Afiyet olsun
Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı