AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Meyan koku ile etkilesen ilaclar nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Meyan kökü ile etkileşen ilaçlar nelerdir?​

Meyan kökü, bazı oral kontraseptiflerle ve kortizon içeren bazı ilaçlarla (özellikle hidrokortizon ve prednizolon) etkileşim göstermektedir.

Fitofarmakon ne demek?​

bitkiler fitoterapi kapsamında değerlendirilemez. edilen bitki karışımlarından oluşur (fitoterapötik). (fitofarmakon). FİTOTERAPÖTİK; uçucu yağ bileşiminde bulunan ökaliptol izole edilirse FİTOFARMAKON olarak ifade edilir.

Etnofarmakoloji ne demek?​

Etnofarmakoloji ne demek?
Etnofarmakoloji: Geleneksel tıbbi maddelerin farmakolojik niteliklerini inceler.

İlaç yapımında kullanılan bitkiler nelerdir?​

Ülkemizde kültüre alınanlar;
- Haşhaş, kimyon, safran çok eskiden beri kültürü yapılan bitkilerdir.
- Anason, rezene, kişniş, nane, fesleğen, çörekotu, çemen, kırmızı biber, yağ gülü, çay, kudret narı ve şerbetçi otu,
- Biberiye, ekinezya, kebere, kekik, lavanta, papatya,

Sarı kantaron otu hangi ilaçlarla kullanılmaz?​

– Serotonin arttırıcı etkisi hipertansiyona yol açabilir. – Başka ilaçlarla birlikte kullanımı karaciğer hasarı oluşturabilir. – Doğum kontrol, Antidepresan, astım, kanser ilaçları kullananlar ve organ nakli yapılan hastalar kullanmamalı.

Drog ne demek tıp?​

Drog ne demek tıp?
Drog: İlaç yapılmasında kullanılan doğal organik, inorganik veya sentetik kökenli, tedavi özelliği olan bütün ham maddelere verilen genel isimdir. Ancak daha çok bitkisel kaynaklı ham maddeler veya bitkilerin ilaç olarak kullanılan kısmı “drog” olarak tanımlanır.

Fitoterapi kimlere verilir?​

Fitoterapi Hangi Hastalıklarda Tercih Edilir?
- Migren ve baş ağrıları,
- Kadın hastalıkları,
- Aşırı kilo problemi,
- Mide ve bağırsak hastalıkları,
- Kemoterapi sonrası tedavi,
- Tiroit bezi hastalıkları,
- Böbrek ve idrar yolları hastalıkları,
- Şeker hastalığı,

Pharmakon ne demek tıp?​

tıp felsefesinde Persson, pharmakon’un çeşitli anlamlarını ” vücutlaştırılmış süreçler olarak ilaçların bir tür fenomenolojisini, ilaçların üretken potansiyelini ön plana çıkaran bir yaklaşımı, bedenleri ve hastalıkları çoklu, öngörülemeyen şekillerde yeniden yapılandırma kapasitelerini” takip etmek için kullanır .

İlaç ham maddesi nedir?​

İlaç ham maddesi nedir?
İlaçlar inorganik maddeler, mikroorganizma ve mantarlar, bitkiler ve hayvanlar gibi doğal kaynaklardan veya sentetik olarak elde edilir (3). Çeşitli kaynaklar yanında, bitkilerden de oldukça fazla sayıda ve kanser tedavisinde kullanılan bazı antineoplastik ilaçlar da dahil, çok önemli ilaçlar elde edilmektedir.

Sarı kantaron yağı kimler kullanamaz?​

Sarı kantaronun şizofreni hastalarında psikoza neden olabileceği belirtilmiştir. Bazı kimselerde sindirim bozukluğuna yol açtığı saptanmıştır. Organ nakli yapılan hastaların sarı kantaronu kullanmamaları gerekmektedir.

Sarı kantaron tansiyonu yükseltir mi?​

Kan akımını yükselttiğinden dolayı kan basıncını da yükselten sarı kantaron yüksek tansiyon hastaları tarafından kullanılmamalıdır.
 
Meyan kökü ile etkileşen ilaçlar genelde şunlardır:
- Bazı oral kontraseptifler
- Kortizon içeren bazı ilaçlar, özellikle hidrokortizon ve prednizolon

Fitofarmakon, bitkilerin farmasötik etkinliklerini içeren bitkisel karışımlardır. Bitki bileşenleri uçucu yağlar içerdiğinde bu bileşenler izole edilerek fitofarmakon olarak adlandırılır.

Etnofarmakoloji ise geleneksel tıbbi maddelerin farmakolojik özelliklerini inceleyen bir alandır.

İlaç yapımında kullanılan bitkiler arasında haşhaş, kimyon, safran, anason, rezene, kişniş, nane, fesleğen, çörekotu, çemen, kırmızı biber, yağ gülü, çay, kudret narı, şerbetçi otu, biberiye, ekinezya, kebere, kekik, lavanta ve papatya gibi bitkiler bulunmaktadır.

Sarı kantaron otu, serotonin seviyelerini artırarak hipertansiyona yol açabilir ve karaciğer hasarına neden olabilir. Bu nedenle, doğum kontrol ilaçları, antidepresanlar, astım ilaçları, kanser ilaçları alanlar ve organ nakli yapan hastalar tarafından kullanılmamalıdır.

Drog, ilaç yapımında kullanılan doğal organik, inorganik veya sentetik tedavi özelliklerine sahip tüm hammaddelere verilen genel bir isimdir. Genellikle bitkisel kaynaklı hammaddeler veya bitkilerin ilaç olarak kullanılan kısımları "drog" olarak adlandırılır.

Fitoterapi, migren, kadın hastalıkları, aşırı kilo problemleri, mide ve bağırsak hastalıkları, kemoterapi sonrası tedavi, tiroit bezi hastalıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, şeker hastalığı gibi durumlar için tercih edilebilir.

Pharmakon terimi tıp felsefesinde, ilaçların vücutlaştırılmış süreçleri olarak ilaç fenomenolojilerini, ilaçların üretken potansiyelini vurgulayan bir yaklaşımı ifade eder.

İlaç ham maddesi, ilaçların üretiminde kullanılan doğal kaynaklardan veya sentetik olarak elde edilen maddelerdir. Bitkilerden elde edilen ilaçlar da önemli bir kategori oluşturur ve kanser tedavisinde kullanılan bazı antineoplastik ilaçlar da buna örnektir.

Sarı kantaron yağı, şizofreni hastalarında psikoz oluşturabileceği ve sindirim bozukluğuna neden olabileceği belirtilmiştir. Organ nakli yapılan hastaların sarı kantaronu kullanmaması önerilir. Ayrıca, yüksek tansiyon hastalarının da sarı kantaronu kullanmamaları tavsiye edilir çünkü kan basıncını yükseltebilir.
 
Geri
Üst