AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mey ickiyi kim satin aldi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.830
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mey içkiyi kim satın aldı?​

İngiliz alkol devi Diageo, Türk alkollü içki üreticisi Mey İçki’yi 1.5 milyar euroya (2.1 milyar dolar) satın alma konusunda anlaştı. ABD’li özel girişim sermayesi TPG Capital, 2006’da şirketin yüzde 90’ını yaklaşık 800 milyon dolara almıştı.

Açık alanda içki içmek yasak mı?​

Yasak değildir. Yalnız; Sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiye, kolluk görevlileri tarafından idarî para cezası verilir. Kişi, ayrıca sarhoşluğun etkisi geçinceye kadar kontrol altında tutulur.

Mey kaç yılında çıktı?​

Mey kaç yılında çıktı?
Alkollü içecek sektöründe Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından biri olan Mey|Diageo, Tekel’in alkollü içkiler bölümünün özelleştirilmesiyle 2004 yılında kuruldu.

Mey Grubu içkileri nelerdir?​

Mey Grubu içkileri nelerdir?
Mey|Diageo’nun ürün portföyünde rakı, vokta, viski, cin, likör, rom, tekila ve şarap yer almaktadır. Rakı kategorisindeki markaları Yeni Rakı, Tekirdağ Rakısı, Kulüp Rakı, Altınbaş, İzmir Rakısı, Civan Rakı,Tayfa Rakı’dır.

Mey İçki ne kadara satıldı?​

Diageo Plc.’nin, TPG Capital’den Türkiye’nin en büyük alkollü içecek üreticisi Mey İçki’yi 3.3 milyar liraya satın alması kararlaştırıldı Smirnoff Votkaların da sahibi olan Diageo Plc.’nin Mey İçki’yi alımı kesinleşti. Bugün yapılan açıklamayla, Mey İçki’nin 3.3 milyar TL’ye satın alınmasına karar verildi.

Nerelerde içki içilmez?​

Genelgede alkol satışı ve tüketimi yasaklanan yerler şöyle sıralandı: Park, bahçe, üzerinde tesis bulunmayan açık alanlar, karayolları, piknik yerleri, gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi yerler, kültürel mekanlar, ibadethane ile terk edilen ve kullanılmayan yapılar, inşaatlar, banka ATM’leri, köprü altları.

Mey nedir tarihçesi?​

Mey nedir tarihçesi?
Mey Tarihçesi Tarihçilere göre eski Mısırlılar kamışlı çalgılara mait adı vermiştir. Özellikle dördüncü hanedanda kamışlı çalgıların hem uzun hem de kısa olan türlerine rastlanmıştır. Mey tarihçesi, bu aletin mait veya monaulos olarak adlandırılan çalgı aletleriyle ortak özelliklere sahip olduğunu gösterir.

Mey alkol nedir?​

Mey alkol nedir?
Tarihçe. Mey, (bugünkü adıyla Mey|Diageo), alkollü içecek sektöründe Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından biridir. Tekel’in alkollü içkiler bölümünün özelleştirilmesi sonrasında 2004 yılında kurulmuştur. 2006 yılında şirketin %90’ı TPG Texas Pacific Group’a satılmıştır.

Yeni rakıyı kim satın aldı?​

Türkiye’de alkollü içki pazarında önemli bir satın alma yaşandı. Dünyanın önde gelen alkollü içecek üreticisi İngiliz Diageo , varlık değeri 3.3 milyar lira olan (1.3 milyar sterlin) Mey İçki’yi satın alacağını açıkladı.

Mey İçki satıldı mı?​

İngiliz alkollü içecek üreticisi Diageo, Yeni Rakı’yı üreten Mey İçki’yi satın almak için Texas Pasifıc Group ile anlaşmaya vardı. Devletin 292 milyon dolara elinden çıkardığı TEKEL içki, Amerikalı sahibi tarafından 3 milyara satıldı.
 
Mey İçki'nin sahibi olan Türk alkollü içki üreticisi, Diageo tarafından 1.5 milyar euroya satın alındı. Daha önce 2006 yılında şirketin yüzde 90'ı, yaklaşık 800 milyon dolara ABD'li özel girişim sermayesi TPG Capital tarafından satın alınmıştı.

Mey İçki'nin ürün portföyünde rakı, votka, viski, cin, likör, rom, tekila ve şarap gibi çeşitli içkiler yer almaktadır. Rakı kategorisindeki markalarından bazıları ise Yeni Rakı, Tekirdağ Rakısı, Kulüp Rakı, Altınbaş, İzmir Rakısı, Civan Rakı ve Tayfa Rakı'dır.

Diageo'nun Mey İçki'yi satın alması ile ilgili açıklamada, Mey İçki'nin 3.3 milyar TL'ye satın alınmasına karar verildiği belirtilmiştir. Bu büyük satın alma işlemi sayesinde Mey İçki'nin yeni bir sahibi olmuş ve Türkiye'deki alkollü içki sektöründeki konumu değişmiştir.

Genelde alkol tüketimi yasak olan yerler arasında parklar, bahçeler, karayolları, piknik alanları, garlar, otogarlar, ibadethaneler, tarihi ve kültürel mekanlar gibi alanlar bulunmaktadır. Bu alanlarda alkol tüketiminin yasaklanmasıyla ilgili genelge çerçevesinde alkol satışı ve tüketimi kısıtlanmıştır.
 
Geri
Üst