- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
MEXT bursuna kimler başvurabilir?
Türkiye vatandaşı olan ve Japonya vatandaşı olmayan, lise/ lisans diploması alan veya son sınıfta öğrenim gören, kendi alanlarında uzmanlaşmak isteyen, İngilizce ve Japonca dillerini bilen, Japonya’da kalmasına fiziksel ve ruhsal sağlık açısından herhangi bir engel bulunmayan, son durumlarında en az 70/100 not …Nikkensei bursu nedir?
(1) Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı (Monbukagakusho:MEXT) tarafından, Japonya ve Japon kültürünü tanımak ve Japonca bilgilerini geliştirmek isteyen yabancı öğrencilere Japonya’daki bir üniversitede 1 yıl süreyle burs verilecektir.MEXT ne zaman?
(6) Sağlık durumu: Başvuru sahibinin ruhsal ve bedensel olarak Japonya’da eğitimini sürdürebileceğini belgeleyen, MEXT tarafından formatı belirlenmiş ve doktor tarafından imzalanmış Sağlık Belgesini sunması gerekmektedir. (7) Gidiş tarihi: Prensip olarak 1-7 Nisan 2022 tarihleri arasında Japonya’da olmak zorunludur.
Araştırma bursu nedir?
Araştırma Bursu Programı (3-12 aylık) Araştırma Bursu Programı; uluslararası araştırmacıların ve akademisyenlerin Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinde Türk akademisyenler ile birlikte, kendi alanlarıyla ilgili akademik araştırma iş birliği yapabilmelerini teşvik etmek amacıyla tasarlanmış bir programdır.
MEXT kaç eğitim sınıfı var?
Tüm eğitimler için birbirinden farklı tasarlanmış, 14 eğitim sınıfımız bulunuyor. Tasarım odaklı düşünme akımının yaratıcısı Hasso Platner Enstitüsü ile iş birliği yaptık. Bu iş birliği sayesinde “Tasarım Odaklı Düşünme” eğitim modeli Türkiye’de ilk defa ve sadece MEXT’te sunuluyor.MEXT kimin?
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Türkiye’yi Endüstri 4.0 ve dijital dönüşümde söz sahibi yapacak, dünya standartlarında bir teknoloji merkezi açmaya hazırlandıklarını belirterek, “60’ıncı yılımızda, yeni nesil sendikacılık vizyonumuzun ilk icraatı olan teknoloji …Araştırma bursu ne kadar?
Yıl boyunca başvuru şansı En az 3, en fazla 12 ay süreli olarak verilecek Araştırma Bursları’na Türkiye Bursları’nın internet sayfasından yıl boyunca başvuru yapılabiliyor. Araştırma Burs Programı’ndan yararlanmaya hak kazanan bursiyerlere aylık 3 bin TL burs veriliyor.