AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mevsimlerine gore hangi yiyecekleri tuketmeliyiz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mevsimlerine göre hangi yiyecekleri tüketmeliyiz?​

Haziran: Domates, taze fasulye, bezelye, soğan, sarımsak, patates, kiraz, kayısı, çilek… Temmuz: Patlıcan, patates, sarımsak, domates, pazı, salatalık, armut, dut, vişne, böğürtlen, şeftali, incir… Ağustos: Patlıcan, mısır, patates, kabak, domates, soğan, börülce, bamya, pazı, kavun, karpuz, dut…

Mevsimine göre hangi yiyecekler?​

Hangi meyve, sebze hangi mevsimde yenir?
Sonbahar mevsimine göre hangi yiyeceklerin tüketilmesi gerekiyor?
Diyetisyen Ertuğ, sonbahar meyveleri arasında; üzüm çeşitleri, incir, mürdüm eriği, kızılcık, hünnap, böğürtlen, frambuaz, kuşburnu, elma, nar, armut, mandalina, portakal, greyfurt, muz, ayva, cennet hurması, kivi, muşmula ve kuşburnunun yer aldığını belirterek, “Sebzeleri ise; kereviz, yer elması, pırasa, beyaz lahana …
Kışta hangi yiyecekler tüketilir?
İşte kış mevsiminde bolca tüketmeniz gereken o yiyecekler.

Kış mevsimine göre hangi yiyeceklerin tüketilmesi gerekir?​

Sonbahar mevsiminde hangi sebzeler yenir?​

Bal kabağı, lahana, pırasa, kereviz, ıspanak, karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası, turp ve pazı. Sonbaharın gelişiyle balık mevsiminin de geldiğini hatırlatmakta fayda var.
Yaz mevsiminde tükettiğimiz yiyecekler nedir?
Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik, çilek. Sebzeler: Taze fasulye, dolmalık biber, sivri biber, patlıcan, salatalık, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce, bamya.
Ilkbahar mevsimine göre hangi yiyecekleri tüketmeliyiz?
Aynı zamanda bu dönemde tüketilen meyve ve sebzeler, en ekonomik, en lezzetli ve en ulaşılabilir olanlardır. İlkbahar meyveleri, yeşil erik, çilek, çağla, elmadır. İlkbahar sebzeleri, bezelye, bakla, ıspanak, enginar, marul, kuşkonmaz, havuç, semizotudur.
 
Geri
Üst