Mevlid kandili ile ilgili hadisler

zeberus

Yeni Üye
Mevlid kandili ile ilgili hadisi şerifler

Mevlid Kandili Hakkında Hadisi Şerifler şöyledir;

Enes (ra) ’den şöyle dediği söylenti olunmuştur: Bir bedevi Resûlullah (sas) ’e:

Kıyamet ne zaman kopacak? diye sordu Efendimiz:
Kıyamet için ne hazırladın? buyurdu
Allah ve Resûlünün sevgisini, dedi Bunun üzerine Hz Peygamber:
– O halde sen, sevdiğin ile berabersin buyurdu

Hz Enes'in rivayet ettiği bir hadiste Peygamberimiz: “Hiçbiriniz, ben kendisine babasından, çocuğundan ve tüm insanlardan daha sevgili olmadıkça iman etmiş olmazsınız buyurmuştur

Ebu Hureyre'den rivayet edilen benzer bir hadiste de Hz Peygamber (sas): Allah'a ant ederim fakat, hiçbiriniz, ben kendisine babasından ve çocuğundan daha sevgili olmadıkça iman etmiş olmazsınız buyurmuştur

Hz Ömer ra bu hadisi işitince: ''Ya Resûlüllah, sen bana nefsimden diğer her şeyden daha sevgilisin' dedi Hz Peygamber (sas) Ya Ömer nefsinden de sevgili olmalıyım buyurunca; Hz Ömer (ra), Nefsimden de diyerek durumu talep etti Bunun üzerine Hz Peygamber (sas): Ya Ömer, işte şu anda oldu'' cevabını verdi

Enes (ra) Resulullah (as) ’ın şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: “Şu üç nitelik kimde bulunursa o birey, imanın zevkine ermiş olur Allah ve Resulünü, her şeyden daha çok sevmek, sevdiği kimseyi sadece Allah için hoşuna gitmek, Allah ’ın kendisine iman nasip etmesinden sonra inançsızlığa düşmeyi, ateşe atılıyormuş gibi kötü bakmak

Ebu Hüreyre (ra), Hz Peygamber (sas)'in şöyle buyurduğunu söylenti etmiştir: Benim misâlimle sizin misâliniz, şu temsile benzer: Bir adam var ateş yakmış Ateş etrafı aydınlatınca, pervaneler (gece kelebekleri) ve aydınlığı seven bir kısım hayvanlar bu ateşe kendilerini atmaya başlarlar Adamcağız onları kurtarmaya (mâni olmaya) çalışır Ancak hayvanlar galebe çalarak çoklukla ateşe atılırlar Ben (tıpkı o adam gibi) ateşe düşmememiz için belinizden yakalıyorum, ancak siz ateşe ateşe koşuyorsunuz

Hz Ömer (ra) bu hadisi işitince: 'Ya Resûlüllah, sen bana nefsimden diğer her şeyden daha sevgilisin'' dedi Hz Peygamber (sas) ''Ya Ömer nefsinden de sevgili olmalıyım buyurunca; Hz Ömer (ra), Nefsimden de diyerek durumu talep etti Bunun üstüne Hz Peygamber (sas): “Ya Ömer, işte şu anda oldu' cevabını verdi *

Geri