AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mevlana nın kehanetleri

zeberus

Yeni Üye
Mevlananın inanılmaz kehaneti
mevlananın olağanustu kehanetleri
Mevlana celalaeddin Rumi'nin kehaneti nedir

Mevlana uzerine calışmalar yapan, Musluman olup Havva adını alan ve vasiyeti uzerine Konya’ya gomulen Eva De Vitray Meyerovitct, unlu duşunurun şifrelerini cozdu Mevlana atomu 13’uncu yuzyılda biliyordu

Selcuk Universitesi (Fransız Dili ve Edebiyatı Bolum Başkanı Prof Dr Abdullah Ozturk manevi annesi Eva De Vitray Meyerovitct’in mezarını,vasiyeti uzerine 17 Aralık 2008’de uzun uğraşlar sonucu Paris’ten alıp Mevlana’nın mezarının bulunduğu Mevlana Muzesi’nin yanındaki Ucler Mezarlığı’na naklettiklerini soyledi İslamiyeti secen Meyerovitct’in aynı zamanda bir sufi olduğunu ve Musluman olduktan sonra “Havva ismini kullandığını dile getiren Ozturk, “Mevlana’nın eserleri Mecalisi Sebai, Fihi Mafih ve Mesnevi’yi Fransızca’ya ceviren Meyerovitct, aslında Mevlana’nın mesajlarındaki şifreleri cozmeyi başarmış ender kişilerden biridir Pek cok Batılı’nın Mevlana’yı tanıması hatta Musluman olmasına vesile olan Meyerovitct, verdiği konferanslarda Mevlana’nın eserlerinde işaret ettiği hikmetleri acıklıyordu dedi

13 asırda biliyordu

Ozturk, “Meyerovitct’in videoya aldığım konferanslarından, Mevlana’yı anlamak isteyenler icin, O’nun ağzından bir sunum hazırladım Goruntulu ve yazılı olarak bu anlatıları paylaşmayı, hem Hazreti Mevlana’nın hem de İslamiyet’in bir batılı gozuyle doğru tanıtımı icin cok onemli goruyorum Meyerovitct; modern bilimin 1930’da ortaya koyabildiği atom bombasının tehlikesini ve 9 gezegenin bulunduğunu Mevlana’nın daha 13 asırda bildiğini ortaya cıkardı diye konuştu Prof Dr Abdullah Ozturk’un hazırladığı Meyerovitct’in Mevlana’yı tanımlarken “Mesnevi’de, kokten dinciliği, bağnazlık ve tutuculuğu, gelenekselliği, kuralcılığı reddeden, cok nitelikli, butunuyle samimi, hoşgorulu, benim inanışıma uygun bir İslam dini buldum Turkiye’de cok mutlu oluyorum ve kendimi Turk hissediyorum diye tanımladı

Meyerovitct, Mevlana’nın Mesnevi’sinde cozduğu şifrelerinde şunların yazılı olduğunu anlatıyor, “Duşunun, Mevlana atomu keserseniz guneş sistemini bulursunuz diyor İcinde ve cevresinde donen gezegenler bulunduğunu soyluyor, ama dikkat etmek gerektiğini de belirtiyor Cunku bu atomlar ağızlarını actıklarında, butun dunyayı yok edebilecek bir ateşin cıkacağını ekliyor Gorulduğu gibi, 13 asırda atom bombasının tehlikelerinden soz ediyor Dokuz gezegenin bulunduğunu soyluyor Oysa bilim bunu ancak 1930 da ortaya koyabildiDaha onceleri yedi gezegenin bulunduğu sanılıyordu Sekizincisini 1840’larda bir Fransız bilim adamı, dokuzuncusunu 1930 da Amerikalı bir bilim adamı buldu Ama Mevlana daha o donemde dokuz gezegen olduğunu biliyordu Batı’da guneşin dunya cevresinde donduğu soylenirken, Mevlana dunyanın obur gezegenler gibi, kucuk bir gezegen olduğunu soyluyor Guneş bitkileri, hayvanları etkiler, ay denizi etkiler gibi ve dahası bilinmeyen bircok şey daha soyluyor

Geri