AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

METU EPE kac saat?

Editör

Yeni Üye

METU EPE kaç saat?​

Sınav süresi 100 dakikadır ve sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. İngilizce hazırlık programından muafiyet ve lisanüstü programlara başlayabilmek için alınması gereken puan, 65 ve üzeri şeklinde belirlenmiştir.

ODTÜ Proficiency kaç yıl geçerli?​

(1) Tabloda yer alan sınavların geçerlilik süresi 2 yıldır.

İngilizce geçme notu kaç?​

İngilizce geçme notu kaç?
Hazırlık eğitimini başaramayıp, kendi imkânlarıyla yarıyıl sonu sınavına girmek isteyen öğrencilerden ara sınav, kısa süreli sınav ve sınıf içi performans not ortalaması şartı istenmez. Bu öğrenciler, yarıyıl sonu sınavından 100 üzerinden 60 puan almaları durumunda başarılı sayılır.

IYS ye girmezsek ne olur?​

AKADEMİK YIL BAŞINDA YAPILAN İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI’NA (İYS) GİRMEZSENİZ NE OLUR? * Gerçek dil düzeyinize uygun olmayan bir sınıf ve düzeye yerleşirsiniz. * Düzeyiniz doğru belirlenemez ve motivasyonunuz düşer. Böylece devamsızlık yaparsınız ve dönem sonundaki İYS’ye giremezsiniz.

ODTÜ Epe ne zaman açıklanır?​

08 Haziran 2021 tarihinde yapılan İYS (ve teknik arıza yaşayan adaylara yönelik 14 Haziran 2021 tarihli yedek sınavının) sonuçları yarın (15 Haziran 2021) açıklanacaktır.

ODTÜ Epe sınavı ne zaman?​

ODTÜ Epe sınavı ne zaman?
07 HAZİRAN 2022 Sınava girecek öğrenciler aşağıdaki hususları yerine getirmelidirler: * İYS Sınav Kılavuzu’nu dikkatlice okumalıdırlar. Sınav salonlarına 09:30 itibari ile kabul sağlanacaktır. Sınavla ilgili detaylı bilgiye https://epe.metu.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

ODTÜ Hazırlık kaç yıl?​

TİB Hazırlık Sınıfında normal eğitim öğretim süresi bir akademik yıl, azami eğitim öğretim süresi iki akademik yıldır.

ODTÜ IYS ye kimler girebilir?​

1. ODTÜ KKK’ya yeni kabul edilen lisans öğrencileri. 2. Halen İngilizce Hazırlık Programı’nda eğitim gören ve bu sınava girmeye hak kazanmış öğrenciler.

Ingilizce muafiyet sınavından kaç almak gerekir?​

Ingilizce muafiyet sınavından kaç almak gerekir?
Muafiyet sınavı kaç puan? * %100 Zorunlu İngilizce Bölümü öğrencileri için geçme notu 100 puan üzerinden en az 70 puandır. %30 Zorunlu İngilizce Bölümü öğrencileri için geçme notu 100 puan üzerinden en az 60 puandır.

Hazırlıkta not ortalaması var mı?​

(4) Öğrencilerin isteğe bağlı hazırlık sınıfında başarılı sayılması için yılsonu sınavından 100 puan üzerinden en az 65 (B1) puan alması ve genel not ortalamasının da yine en az 65 olması gerekmektedir.

IYS ye girmek zorunlu mu?​

Hayır, beklemeli öğrencilerin bilgileri sistemimizde mevcut olduğundan dolayı İYS’ye girmek için kayıt yaptırmanız gerekmemektedir.

Hazırlık hangi seviyede biter?​

Hazırlık hangi seviyede biter?
Hazırlık programında L1 (Temel – Elementary), L2 (Orta altı – Pre-Intermediate), L3 (Orta – Intermediate) ve L4 (Orta üstü –Upper-Intermediate) seviyeleri bulunmaktadır.

Epe ne zaman açıklanır?​

The results of the EPE administered on June 8th, 2021 (and those of the make-up EPE) will be announced tomorrow (June 15th, 2021). 08 Haziran 2021 tarihinde yapılan İYS (ve teknik arıza yaşayan adaylara yönelik 14 Haziran 2021 tarihli yedek sınavının) sonuçları yarın (15 Haziran 2021) açıklanacaktır.

Epe sınavı ne zaman?​

ODTÜ hazırlık okunmalı mı?​

ODTÜ hazırlık okunmalı mı?
ODTÜ’de eğitim dili %100 İngilizcedir. Yani neredeyse hiçbir dersiniz veya sınavınız Türkçe olmayacak. Eğer İngilizce seviyeniz yeterli değilse, ODTÜ’de alacağınız hazırlık eğitimiyle bir bölümü tamamen İngilizce ile okuyacak seviyeye gelebilirsiniz.

Merhaba! ODTÜ EPE sınavı, 07 Haziran 2022 tarihinde yapılacaktır. Sınav saatine ve diğer detaylara 09:30'dan itibaren sınav kılavuzundan ve o sınavla ilgili detaylı bilgilere epe.metu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

ODTÜ EPE sınav sonuçları ise 08 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen sınav ile teknik arıza yaşayan adaylar için yapılan yedek sınavın sonuçları, 15 Haziran 2021 tarihinde açıklanacaktır.

Hazırlık eğitimini başaramayan ve kendi imkanlarıyla yarıyıl sonu sınavına girmek isteyen öğrenciler için başarılı olabilmek için yarıyıl sonu sınavından en az 60 puan almak gerekmektedir. Ayrıca, hazırlık sınıfında başarılı olmak için yılsonu sınavından en az 65 puan almanız ve genel not ortalamasının yine en az 65 olması gerekmektedir.

Hazırlık programı L1 (Temel - Elementary), L2 (Orta altı - Pre-Intermediate), L3 (Orta - Intermediate) ve L4 (Orta üstü - Upper-Intermediate) seviyeleriyle tamamlanmaktadır.

İngilizce muafiyet sınavından başarılı olmak için %100 Zorunlu İngilizce Bölümü öğrencileri için en az 70, %30 Zorunlu İngilizce Bölümü öğrencileri için en az 60 puan almanız gerekmektedir.

IYS (İngilizce Yeterlilik Sınavı)'ye girmeniz zorunlu değildir. Ancak, girmeniz halinde dil seviyeniz daha doğru belirlenebilir ve motivasyonunuzu koruyarak doğru seviyede eğitim alabilirsiniz.

ODTÜ'de eğitim dili %100 İngilizce olduğundan, İngilizce seviyeniz yeterli değilse hazırlık okumanız önerilmektedir. Hazırlık eğitimi sayesinde bölümünüzü tamamen İngilizce olarak takip edebilecek seviyeye gelebilirsiniz.

Geri