Metrekare İşareti Nasıl Yapılır Excel?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Metrekare işareti nasıl yapılır Excel? İşte Excel’de metrekare işaretini oluşturmanın basit adımları. İlk olarak, hücreyi seçin ve “Ekle” sekmesine gidin. Ardından, “semboller” bölümüne tıklayın ve “sembol ekle” seçeneğini seçin. Karşınıza bir pencere çıkacak, burada metrekare işaretini bulmak için “sembol” kutusuna “metrekare” yazın. İlgili sembolü seçin ve “Ekle” düğmesine tıklayın. Metrekare işareti artık seçtiğiniz hücreye eklendi. Bu işlemi diğer hücrelerde de tekrarlayabilirsiniz. Metrekare işaretini Excel’de kullanmak artık çok kolay!
İçindekiler

Metrekare işareti, Excel’de bir hücreye metrekare sembolünü eklemek için kullanılır. Metrekare sembolü, bir alanın metrekare cinsinden ifade edildiğini belirtmek için kullanılır. İşte metrekare işaretini Excel’de nasıl yapabileceğinizi anlatan adımlar:

1. Adım: Hücreyi Seçin

Metrekare sembolünü eklemek istediğiniz hücreyi seçin. Metrekare sembolünün eklenmesini istediğiniz hücreyi tıklayarak seçebilirsiniz.

2. Adım: Hücrenin Formatını Değiştirin

Hücrenin formatını değiştirmek için sağ tıklayın ve “Hücre Biçimlendirme” seçeneğini seçin. Açılan pencerede “Sayı” sekmesine gidin.

3. Adım: Özel Sayı Formatını Seçin

“Sayı” sekmesinde “Özel” kategorisini bulun ve “Özel” kutusuna tıklayın. Burada, hücrenin formatını özelleştirebileceğiniz bir metin kutusu görünecektir.

4. Adım: Metrekare İşaretini Ekleyin

Metrekare sembolünü eklemek için metin kutusuna aşağıdaki sembolü yazın:
“0.00 m²”
Bu sembol, hücredeki sayıyı metrekare sembolüyle birlikte gösterecektir.

5. Adım: Tamam’ı Tıklayın

Metin kutusunda sembolü yazdıktan sonra “Tamam” düğmesine tıklayın. Hücredeki sayı, metrekare sembolüyle birlikte görünecektir.
Bu adımları izleyerek Excel’de metrekare sembolünü kolayca ekleyebilirsiniz. Metrekare sembolü, birçok farklı alanda kullanılan yaygın bir semboldür ve Excel’de de kullanılabilir.

Metrekare sembolünü Excel’de nasıl yapabiliriz?
Metrekare sembolünü Excel’de hücreye nasıl ekleyebiliriz?
Metrekare sembolünü Excel’de kullanmanın kısa yolu nedir?
Excel’de metrekare sembolü nasıl oluşturulur?
Excel’de metrekare sembolünü nasıl bulabiliriz?

Excel’de metrekare sembolünü nasıl oluşturabiliriz?
Metrekare sembolünü Excel’de hızlı bir şekilde nasıl kullanabiliriz?
Excel’de metrekare işareti nasıl eklenir?
Metrekare sembolünü Excel’de hangi araçlarla yapabiliriz?