- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 245.128
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Metnin konusu ve ana fikri nasıl bulunur?
Metnin konusu, yazılan yazının hangi konu üzerine yazıldığını gösterir ve genel bir kavramdır. Fakat bu yazılar içerisinde ele alınan konuların vermek istediği bir mesaj bulunur. Bu mesajlar ana fikir olarak bilinir.Ana duygu ve ana fikir nedir?
Ana fikir ile ana duygu arasında büyük bir fark vardır. Ana fikir eserde işlenen temel düşünce ana duygu bir serde işlenen duygular ve hislerdir. Ana duygu didaktik amaç taşıyan fikri zemini ortaya koyar . Ana duygu ise öğreti amacı olmayan , bu nedenle de didaktik eserlerde nadiren bulunan bir konudur.
Konu ile ana duygu arasındaki fark nedir?
Ana duygu konu anlamına gelmez. Konu anlatılan şey, ana duygu ise bu anlatılanlardan çıkan sonuçtur. Bir düşünceden çok bir duyguyu dile getirmek, okuyucu ya da dinleyiciye hissettirmek, onların benliğinde yaşatmak amaçlı yazı ya da konuşmaların öne çıkarmak istediği asıl duyguyu anlatır.Metnin konusu ne anlama gelir?
Şimdi bunlar ne demek sırasıyla ele alalım ve öğrenmeye çalışalım. Metnin konusu: Okuduğumuz metinlerde üzerinde durulan düşünce, olay ve sorun veya durum metnin konusu olarak bilinir. Yani bir metni okurken içerisinde bazı olaylar geçebilir. Bu olaylar üzerinde durulur ve anlatılır.
Ana duygular nelerdir?
Temel Duygularımız Nelerdir?Ana fikir ana duygu nasıl bulunur?
Bir şiirde yada edebi bir eserde ki işlenen ana fikri değil eserin okuyucuya hissettirmeye çalıştığı duygudur. Ana fikir ile ana duygu arasında büyük bir fark vardır. Ana fikir eserde işlenen temel düşünce ana duygu bir serde işlenen duygular ve hislerdir. Ana duygu didaktik amaç taşıyan fikri zemini ortaya koyar .
Asıl düşünce nedir?
Bir parçada, metinde ya da paragrafta anlatılmak istenen asıl düşünceye, verilmek istenen asıl mesaja ana fikir (ana düşünce) denir. Ama asıl anlatılmak istenen fikir tektir. Ana fikir, kısaca, parçanın bir cümlelik özetidir. Ana fikir bazen parçanın içinde bir cümle halinde verilmiş olabilir.Metinde çıkarılan sonuç nedir?
7. ETKİNLİK. a) Metinden alınan cümlelerde altı çizili kelimelerin anlam özelliğini (gerçek, mecaz) yazınız.