AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Meta teori ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.547
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Meta teori ne demek?​

meta-teori, 1980’li yıllardan itibaren gündeme gelmiş ve hayli ilgi uyandırmıştır. “Meta-Çalışma”nın kapsamında değerlendirilebilecek meta-teori, genelolarak sosyolojik teoriye ilişkin çalışmalar yapmak anlamını taşımaktadır.

Meta sistem ne demek?​

Meta sistem ne demek?
Kapitalizm bir meta üretimi sistemidir, bu yapısı gereği her şeyi metalaştırır, her şey para aracılığıyla kullanım değerinin ötesinde değişim değeri dolayısıyla da üretilir. Marx, bu noktada metanın değişim amacıyla üretilen bir şey olduğunu söyler.

Meta kavramı nedir?​

META NEDİR? Meta, birincisi, herhangi bir insani gereksinimi gideren, ikincisi, kendi gereksinimi için değil, değişim için üretilen nesnedir. Bir şeyin yararlılığı, belirli bir gereksinimi karşılayabilme özelliği, o şeyi kullanım değeri halinde getirir.

Meta mübadelesi nedir?​

Meta mübadelesi nedir?
Meta sahibi her zaman kendi metasını, kullanım değeri kendisini tatmin edecek bir diğer meta ile değiştirmek ister. İşte metaların bu değişim ihtiyacı, çeşitli ürünleri birbirlerinin karşısına mübadele değerleri olarak çıkartmaktadır.
Metalaşma ne demek TDK?​
Metalaşma Hakkında Detaylı Bilgi Marxist terminolojide siklikla bahsi gecen, onceden ticaretin egemen olmadigi iliskilerin alim satim iliskisine donusmesini belirten terim.

Meta açıklaması nasıl olmalı?​

Meta açıklaması nasıl olmalı?
Meta açıklamaları bilgilendirici ve ilgi çekici olmalıdır. Kullanıcıların belirli bir sayfanın yararlı ve aradıklarıyla alakalı olup olmadığını anlamalarına yardımcı olmak için ilgili tüm bilgileri meta açıklamanıza ekleyin. Sayfadaki içerikle ilgisi olmayan açıklamalar yazmayın.

Metalaştırmak ne demek TDK?​

Bir şeyi meta, mal durumuna getirmek.

Felsefe meta ne demek?​

Felsefe meta ne demek?
Meta-felsefe veya metafelsefe, felsefenin konusunun, metotlarının ve amaçlarının felsefesidir. Yani felsefenin felsefesidir. Çoğu kişi tarafından felsefenin bir dalından ziyade, felsefenin işleyişinin bir parçası olarak görülür.

Meta haline getirmek ne demek?​

sosyolojide “şeylerin” kendi özelliklerinden sıyrılıp başka sıfatlar yüklenmesi veya atfedilmesi değiştirilmesi durumu.

Metalaştırmak ne demek?​

Metalaştırmak ne demek?
1. bir şeyi mal,meta durumuna getirmek. onu bir birey olarak kabul etmeyip nesneleştirmek.
Metalaşma ne demek türkçe?​
Metalaşma Hakkında Detaylı Bilgi Marxist terminolojide siklikla bahsi gecen, onceden ticaretin egemen olmadigi iliskilerin alim satim iliskisine donusmesini belirten terim. Terim olarak kullanimi 1977’ye rastlamasina ragmen kavram olarak marxist klasiklerde karsilasilan, kapitalizmi aciklayan temel donusumdur.

Meta Açıklaması kaç karakter olmalı?​

Meta Açıklaması kaç karakter olmalı?
Meta açıklaması karakter sayısı: Meta açıklaması kaç karakter dediğimizde 50-160 arasında yazılması önerilmektedir. Bu karakter boyunca anlaşılır ve açıklayıcı özgün bir metin yazılmalıdır. Metin yazılırken tıklama gerçekleştirilmesi hedeflenmelidir.

Meta başlığı nasıl olmalı?​

Meta Başlıklar Nasıl Olmalı?
- Sayfanın amacı ile ilgili birebir anahtar kelime içermeli.
- Trafik alınmasını beklenen anahtar kelimelerin aranma hacimlerine bakılmalı
- Başlıklar 600 pixel uzunluğunda olmalı (aşağıda görsel örneği bulunuyor)
- Her bir başlığın sonunda mutlaka marka ismi yazıyor olmalı.

Metalaştırmak meta ne demek?​

Metalaştırmak meta ne demek?

Bir şeyi Metalaştırmak ne demek?​

 
Meta teori, sosyolojik teoriye ilişkin çalışmalar yapmayı ifade eden bir kavramdır. Meta sistem ise kapitalizmin bir meta üretimi sistemini temsil ettiği ve her şeyi metalaştırarak değişim değeriyle ürettiği sistemdir. Meta kavramı ise insanın gereksinimlerini gideren ve değişim için üretilen nesneleri ifade eder. Meta mübadelesi ise metaların karşılıklı olarak değiştirilmesini ifade eder.
Metalaşma, bir şeyin alım satım ilişkisine dönüşmesini belirten terimdir. Meta açıklaması genellikle 50-160 karakter arasında olmalıdır ve konuyla ilgili açıklayıcı bilgiler içermelidir. Meta başlıkları ise anahtar kelimeleri içeren ve amacı doğrudan yansıtan başlıklar olmalıdır.
Felsefe meta, felsefenin konusunun, metotlarının ve amaçlarının felsefesi olarak tanımlanırken, meta haline getirmek ise şeylerin özelliklerini değiştirerek onlara farklı nitelikler yüklemeyi ifade eder. Metalaştırmak ise bir şeyi mal durumuna getirmek veya nesneleştirmek anlamına gelir.
 
Geri
Üst