- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
MESS in açılımı nedir?
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası, MESS, 14 Ekim 1959 tarihinde İstanbul’da çağdaş, ileri görüşlü, sanayileşmeye kendilerini adamış ve ilkeli 11 girişimci tarafından kurulmuştur.MESS Teknoloji Merkezi kimin?
MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, yaptığı konuşmada “Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası 60’ıncı yılını geride bırakıyor. 60 yıl önce zamanının Türkiye’sinin ötesinde bir vizyonla kurulan MESS, bugün 227 üyeyle ekonomiye her yıl 70 milyar dolardan fazla katkı sağıyor.MESS Teknoloji Merkezi ne demek?
Bugün açacağımız MESS Teknoloji Merkezi ile ülkemiz, dünyanın en büyük dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezine sahip oldu.” dedi. MESS açılımı, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’dır. MESS TEKNOLOJİ MERKEZİ NEREDE? MESS Teknoloji Merkezi, İstanbul’da yer alıyor.
Mes anlaştı mı?
Ankara. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş sendikaları, 140 bin metal işçisinin 2021 Eylül ile 2023 Eylül dönemindeki mali ve sosyal hakları belirleyen MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaştı.MESS üyesi ne demek?
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS)’na metal işkolunda faaliyette bulunan işyerlerinin “gerçek” veya “tüzel kişi” olan işverenleri üye olabilir.MESS Yönetim Kurulu Başkanı kimdir?
Kararı değerlendiren Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “Bu anlaşmayla istihdam, çalışma barışı ve sektörün rekabet gücü korundu” diye konuştu.
Özgür Burak Akkol kim?
Akkol, Koç Holding’e 2003 yılında İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı olarak katılmış, 2004-2005 yılları arasında İnsan Kaynakları Uzmanı, 2005-2009 yılları arasında Denetim Uzmanı ve Kıdemli Denetim Uzmanı olarak çalışmıştır. 2009-2010 yılları arasında Sistem Geliştirme ve İnsan Kaynakları Yöneticisi, 2010-2014 yılları …MESS 400 TL ne zaman yatacak?
Kurban Bayramı yardımı 1. yıl için bütün gruplara yüzde 75 oranında arttırılmıştır. İlki bu Ocak ayında olmak üzere herkese net 400 liralık erzak çeki, 2023 ocak ayında yine net 400 liralık erzak çeki verilecektir.Türk Metal MESS ile anlaştı mı?
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’na (MESS) üye 200 işyerindeki yaklaşık 130 bin çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 119 bin çalışanı temsil eden Türk Metal Sendikası ve Özçelik-İş Sendikaları ile MESS arasında anlaşma sağlandı.
MESS üyelik aidatı ne kadar?
AYLIK MAAŞIN YÜZDE 3.3’Ü SENDİKA’YA GİDİYOR Toplu sözleşmeyle ücretleri 200 lira dolayında artan işçilerin ücretlerinden aylık 75 lira üyelik aidatı kesiliyor.MESS toplantısı ne oldu?
Türk Metal Sendikası, Birleşik Metal İş ve Özçelik iş ile Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası (MESS) arasında 12 Ekim 2021 günü başlayan ve 130 bin işçiyi ilgilendiren Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri grev kararıyla sonuçlanmıştı.Mes sendika başkanı kimdir?
Tamer Haşimoğlu Kimdir?
Ocak 2004’te Koç Holding Stratejik Planlama Grubu Başkan Vekili olarak görevlendirilen Haşimoğlu, Mayıs 2004- Nisan 2011 arasında Koç Holding Stratejik Planlama Başkanı olarak görevine devam etmiştir. Nisan 2011’den bu yana Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı olarak görev yapmaktadır.MESS Genel Başkanı Kimdir?
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) 10 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen Olağan 47. Genel Kurulu’nda seçilen yeni yönetimi çalışmalarına başladı. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Özgür Burak Akkol üstlendi.Türk Metal ne kadar zam alacak?
Sözleşme ile birlikte 2021 Eylül ile 2023 Eylül ayları arasındaki mali ve sosyal haklar da belirlenmiş oldu. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu cümlelere yer verdi; “MESS ücret ortalamasına yıllık yüzde 65,67 oranında zam alınmıştır.