Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mesleki yonlendirme nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mesleki yönlendirme nedir?​

Mesleki rehberlik ve yönlendirme, kişilerin hem kendilerini hem de meslekleri tanımaları ve sahip oldukları özelliklere uygun olan mes- lekleri seçmeleri ve bu mesleklere hazırlanma- ları ile birlikte mesleki açıdan gelişmeleri için yapılan profesyonel hizmetler olarak tanımla- nabilmektedir.

Mesleki Rehberlik nasıl yapılır?​

Mesleğin gerektirdiği nitelikler vb. konularında yoğunlaştırması gerekir. Bilgi toplamak için, meslekleri tanıtan yayınlardan, rehber kitapçıklardan, mesleki tanıtım seminerlerinden, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinden, okullardaki-dershanelerdeki rehberlik servislerinden, o mesleğin mensuplarından yararlanılabilir.
Kimler başhekim olabilir?
Başhekim Olması Gereken Özellikler Uzman hekimlik eğitimi tamamlandıktan sonra da akademik çalışmalara devam eder ve profesör olur. Gerek bu süreç içerisinde gerekse de profesör olduktan sonra doktorlar, başhekim olarak seçilebilir.
Başhekim kim atar?
MADDE 5 – (1) Başhekim; Tıp Fakültesinde çalışan öğretim üyeleri arasından Rektör tarafından üç yıl süre ile atanır ve Rektöre karşı sorumludur. Süresi biten Başhekim yeniden atanabilir. Rektör gerekli gördüğü hallerde Başhekimi süresinden önce görevden alabilir.

Hastanede Kim kimin amiri?​

Hemşire ve Ebenin yanı sıra Hemşire Yardımcısı, Sağlık Teknikeri, Laborant, Diş Protez Teknisyeni, Sağlık Memuru ve Sağlık Teknisyeninin disiplin amiri de Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, üst disiplin amiri Hastane Yöneticisidir.

Devlet Hastanesi başhekim kaç yıl görev yapar?​

Doktorların amiri kimdir?
Yapılan düzenlemeye göre, il ve ilçelerdeki hastanelerde görev yapan doktorların disiplin amiri başhekim yardımcısı, üst disiplin amiri başhekim olacak. Eğitim kliniklerinde çalışan tabiplerin disiplin amiri eğitim görevlisi, üst disiplin amiri ise başhekim olacak.
Hemşirenin disiplin amiri kimdir?

Geri