AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mesleki gelisim nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mesleki gelişim nelerdir?​

Hem okul içinde hem de okul dışında öğretmenlerin mesleki becerilerine, öğretme ve öğrenme metotlarına destek olmak amaçlı, tüm bu çalışmalara mesleki gelişim denmektedir. Etkin ve güçlü bir öğretme ile öğrenme metodu elde ederek, öğretmenler çok daha güçlü bir eğitim imkanı sağlar. …

Mesleki Gelişim Dersi Nedir?​

DERSİN TANIMI kullanabileceği ve mesleki gelişmelerinde yararlı olabilecek, üretken, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, beceri düzeyi yüksek iş gücü yetiştirilmesi, iyi ilişkiler kurabilme, işe uyum sağlayabilme, genel bilgi ve becerilerin verildiği derstir.
Mesleki gelişim atolyesi nedir?
Dersin Amacı : Bu ders ile öğrenciye, yeni çağ becerileri ve tasarım odaklı düşünme yaklaşımı doğrultusunda mesleki gelişimi sağlayacak becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Sürekli mesleki Gelişim Nedir?​

Sürekli mesleki gelişim bir öğretmen için meslek yaşamı boyunca devam eden, devamlı ve aktif bir şekilde öğrenmeyi gerektiren bir süreçtir. Bunların çoğu formal etkinliklerden oluşurken, bazıları da öğretmenlerin kendi girişimleriyle katıldıkları informal öğrenme ve gelişim faaliyetleridir.

Mesleki gelişim ilkeleri nelerdir?​

Doğruluk. Doğruluk; doğru sözlülük ve güvenirliğe işaret eden bir kavramdır.
Öğretmenlerin mesleki gelişimi için neler yapılabilir?
“Öğretmenler olarak meslekî gelişimi sağlamanın yolu yüksek lisans yapmak ya da alanımızla ilgili hizmet içi eğitim, seminer, kurs veya eğitim etkinliklerine katılmaktır.

Mesleki gelişim modülleri nedir?​

Mesleki gelişim modülleri, programdaki açıklamalar dikkate alınarak öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflarda eğitim öğretim sürecine dağılım yapılarak uygulanır. Modülün Amacı : Farklı ortam ve durumlarda etkili iletişim kurma becerisi geliştirebilme.

Ahilik ve Meslek Ahlaki ilkeleri nelerdir?​

Ahilik kültürü, meslek ahlakının tarihimizdeki en önemli örneğidir. Bu kültürün yapı taşları olan sevgi, saygı, yardımlaşma, hayırseverlik, iş birliği, doğruluk, dürüstlük ve güvenilirlik gibi değerlerin tekrar hayat bulması; yaygınlaşması iş ve ticaret dünyasına dinamizm kazandıracaktır.
Meslek ahlakı nedir meslek ahlakı ilkeleri nelerdir?
Meslek ahlakı, belirli bir meslek grubunun ahlak ilkelerini meslek üyelerine emreden, onları belli kurallarla davranmaya zorlayan kişisel eğilimlerini sınırlayan, yetersiz ve ilkesiz üyeleri meslekten dışlayan, mesleki rekabeti düzenleyen ve hizmet ideallerini korumayı amaçlayan ilkelerdir.

Geri