AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mesleki gelisim modulu ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mesleki gelişim modülü ne demek?​

Mesleki gelişim modülleri, programdaki açıklamalar dikkate alınarak öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflarda eğitim öğretim sürecine dağılım yapılarak uygulanır. Modülün Amacı : Farklı ortam ve durumlarda etkili iletişim kurma becerisi geliştirebilme.

Mesleki gelişim ne demek?​

Hem okul içinde hem de okul dışında öğretmenlerin mesleki becerilerine, öğretme ve öğrenme metotlarına destek olmak amaçlı, tüm bu çalışmalara mesleki gelişim denmektedir. Etkin ve güçlü bir öğretme ile öğrenme metodu elde ederek, öğretmenler çok daha güçlü bir eğitim imkanı sağlar. …
IT nin açılımı nedir?
Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG), okul içinde ve dışında öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, değer ve tutumlarının gelişimini destekleyen, etkili öğrenme ve öğretme ortamları oluşturmada öğretmene destek sağlayan süreçler bütünü olarak tanımlanmaktadır.

Mesleki beceri ve yeterlilikler nedir?​

Yeterlik: Bir meslek alanına özgü görevlerin yapılabilmesi için gerekli olan mesleki bilgi, beceri ve tutumlara sahip olma durumudur. Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri: Öğretmenlik mesleğini etkili ve verimli biçimde yerine getirebilmek için sahip olunması gereken genel bilgi, beceri ve tutumlardır.

Mesleki Gelisim Atolyesi ne demek?​

Bu derste öğrenciye, Yeni çağ becerileri ve tasarım odaklı düşünme yaklaşımı doğrultusunda “meslek etiği ve ahilik, iş sağlığı ve güvenliği, teknolojik gelişmeler ve endüstriyel dönüşüm, çevre koruma, girişimci fikirler, iş kurma ve yürütme, fikrî ve sınai mülkiyet hakları” konularında mesleki gelişim sağlayacak …
Mesleki ders nedir?
Bünyesinde sağlık, spor, ticaret, turizm, tarım, güzel sanatlar gibi birimleri bulunduran mesleki ve teknik anadolu liselerinde öğrencilere zorunlu derslerle beraber mesleki dersler verilir. Ayrıca öğrencilerin genel kültürünü de geliştirecek eğitimler verilir.
DERSİN TANIMI kullanabileceği ve mesleki gelişmelerinde yararlı olabilecek, üretken, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, beceri düzeyi yüksek iş gücü yetiştirilmesi, iyi ilişkiler kurabilme, işe uyum sağlayabilme, genel bilgi ve becerilerin verildiği derstir.
Öğretmenlerin hem okul içi hem de okul dışında mesleki becerilerine, etkili öğretme ve öğrenme metotlarına destek olmak, değer ve tutumlarına destek olma olayı bütününe mesleki gelişim adı verilmektedir.
Öğretmenlikle ilgili mesleki yeterlilikler nelerdir?
Öğretmenlik mesleğinin genel yeterlilikleri

Ogretmen Yeterliligi nedir?​

Öğretmen yeterlikleri, öğretmenlerin “öğretmenlik mesleğini etkili ve verimli bir biçimde yerine getirebilmek için sahip olmaları gereken bilgi, beceri ve tutumlar” olarak tanımlanmaktadır.

Meslek Ahlakı ve ahilik ne demektir?​

MESLEK AHLAKI VE AHİLİK EĞİTİMİ Meslek Ahlakı ve Ahilik Eğitimi: Öğrencinin/bireyin meslek ahlakı, ahilik ilkeleri, millî, manevi ve insani tüm değerlere uygun davranışlar sergilemesine yönelik veri ve yetenekleri kazandırmaktır.
Anadolu Meslek programı hangi dersler var?
11. Sınıf Dersleri
 
Geri
Üst