AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mesleki gelisim Cevre Koruma Nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mesleki gelişim Çevre Koruma Nedir?​

Çevreyi korumak, çevre kirliliğine ve israfa karşı önlem almak için gerekli bilgi ve becerilerin kazandırıldığı bir öğrenme materyalidir. Bu modül ile çevre koruma hakkında gerekli bilgileri kavrayarak mesleğinizi yaparken çevre korumaya da katkıda bulunabileceksiniz.

Neden Çevre Mühendisliği?​

Hava, su ve toprak gibi yerküreyi oluşturan üç temel unsurda hızla yayılan kirliliğin boyutlarının tespit edilmesi, kaynağında kirliliğin durdurulması veya olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi açısından Çevre Mühendisliği Eğitiminin verilmesi ve Çevre Mühendislerinin yetiştirilmesi oldukça önemlidir.
Çevre Koruma ve Kontrol Bölümü mezunu ne iş yapar?
Çevre koruma ve kontrol bölümü mezunları, fabrika atıklarının yasalara göre ortadan kaldırılması için kontrol ve denetim yaparlar. Bacalardan gelen gaz örneklerini analiz ederek atmosferdeki kirleticileri belirler. Çevre kontrol ve koruma bölümü mezunları, saha araştırması ve denetimlere katılarak bulgu toplarlar.

Çevre koruma deyince aklımıza ne gelir?​

Çevre koruma denilince akla ilk gelen bitki örtüsü kesinlikle ağaçlar. Görüntüleriyle, oksijen kaynağı ve erozyonla mücadelenin başrolü olmalarıyla temiz bir çevrenin vazgeçilmezlerinden olan ağaçları, korumak için de bir şeyler yapmamız mümkün.

Çevre mühendisliğinin geleceği var mı?​

Çevre mühendisliğinin ülkenin geleceği açısından önemli bir meslek alanı olduğu ve öneminin giderek artacağı söylenebilir. “Türkiye Avrupa Birliği’ne uyum süreci dolayısıyla çevre konusunda yasa ve yönetmelikler düzeyinde de olsa daha fazla adım atıyor.
Çevre mühendisi ne kadar maaş alıyor?
Özel Sektörde Çevre Mühendisliği Maaşları
Nasıl Çevre Teknikeri Olunur? Çevre teknikeri olmak için meslek yüksekokullarının iki yıllık eğitim veren Çevre Koruma ve Kontrol önlisans programlarından mezun olma şartı bulunmaktadır.
Bu yaklaşım, atıkların ve yan ürünlerin yeniden üretime girdi olarak sağlanması, ürünlerin çevresel etkilerinin değerlendirilmesi, daha temiz üretim için tüm proses akışının analiz edilmesi gibi çevre koruma unsurlarını kapsamaktadır.
Çevre korumanın ana konuları nelerdir?
Anahtar çevresel ilgi alanları, iklim değişikliği, su tedariki, kirletilmiş sular, hava kirliliği, atık yönetimi ve tehlikeli atıklar ile ormansızlaşma, çölleşme ve kentsel gelişim gibi arazi kullanımını kapsamaktadır.
 
Geri
Üst