Mesleki egitime kimler basvurabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mesleki eğitime kimler başvurabilir?​

Mesleki eğitim merkezlerine başvuru süreci ve aşamalar Mesleki eğitim merkezleri, tüm illerde bulunuyor. En az ortaokul mezunu olan herkes yıl boyunca kayıt yaptırabilir. 181 farklı dalda istenilen eğitime başvuru yapılabilmektedir. Haftada 1 gün okulda, 4 gün ise işletmelerde eğitim alınmaktadır.
Meslek dersi ne demek?
Madde 8 — (Değişik : 4.9.2010/27692 RG) Alan/dal/meslek dersleri; mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları, imam-hatip liseleri ile güzel sanatlar ve spor liselerinde öğrenciyi hedeflediği yükseköğretim programları ile mesleğe ve iş alanlarına hazırlayan ve bu yönde ona gelişme imkânı sağlayan derslerdir.
Meslek lisesi nedir ne işe yarar?
Meslek Liseleri teoriden çok pratik eğitim veren, çeşitli iş kollarına kalifiye eleman yetiştiren ve aynı zamanda üniversite de tercih edeceği bölümle alakalı temel bilgi ve becerileri kazanmak isteyen öğrencilerin tercih ettiği lise türüdür.

Mesleki eğitime nasıl geçilir?​

Öğrenci mesleki eğitim merkezine kayıt yaptırması durumunda; 9. Sınıfa kayıt yaparken 18 yaş altı öğrenciler velisi ile okul müdürlüğüne giderek, alan/dal seçimi yapar ve seçtiği alanla ilgili işletme ile sözleşme imzalayarak eğitimine başlar.
Meslek Dersi Öğretmeni ne yapar?
– Alanı ile ilgili öğrencilerin gelişimlerini izler, sorunlarının çözümüne yardımcı olur, – Nöbetçi olduğu günlerde, okulun düzen ve disiplinini sağlamak üzere görev yapar, – Sınıf öğretmeni olarak, öğrencilerin ders seçmelerine yardımcı olur, yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır.
Meslek dersleri kaçıncı sınıfta başlıyor?
Mesleki ve teknik Anadolu liselerinin 9. sınıfında alan eğitimine başlanır. 9. sınıftaki meslek dersleri bir alanın temel becerilerini kapsayacak şekilde tasarlanmış olup alanın tüm dallarında ortaktır. 9. sınıf sonunda öğrenciler tarafından ilgili mevzuata göre dal seçimi yapılır.
Meslek lisesi mezunu olan binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor! Meslek lisesi bilişim teknolojileri ve bilgisayar teknik servisi bölümü mezunu olan kişiler, teknisyen kadrosu ile çalışabiliyor. Teknisyen olarak görev yapan meslek lisesi mezunları, üniversitelerin İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerini de tercih edebiliyor.

Geri