AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mesleki egitimde hangi meslekler var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mesleki eğitimde hangi meslekler var?​

Çıraklık Sözleşmeleri, Kalfalık Ve Ustalık Belgeleri

Mesleki eğitim nasıl oluyor?​

Mesleki eğitim merkezi öğrencileri haftada 1 gün okulda teorik eğitim, 4 gün işletmelerde pratik eğitim alır. Bu doğrultuda mesleki eğitim merkezlerine kayıt olma şartları: En az ortaokul veya imam hatip ortaokulunu bitirmiş olmak. Sağlık durumu ilgili mesleğin öğrenimine elverişli olmak.
Mesleki eğitim; mesleki veya teknik eğitim veren okul veya kurumları tarafından kişilerin becerilerini belirli bir seviyeye getirebilmeleri amacı ile verilen eğitimi ifade eder. Bu eğitimler vasıtası ile iş bulmak isteyen kişilerin iş yaşamına kazandırılması amaçlanır.
Mesleki eğitim Nasıl Alınır?
Mesleki eğitim belgesi veren kurumlar, özel kurslardır. Yönetmelik kapsamındaki şartları sağlayan ve eğitimi başarıyla tamamlayanlara e-devlet onaylı mesleki eğitim belgesi veren özel kursların eğitim programlarına başvuru yapılmalıdır. Eğitim programı tamamlandıktan sonra mesleki eğitim belgesi katılımcıya verilir.
Teknik eğitimler nelerdir?
Mekanik alandaki uğraşlara, sanayi ile ilgili işlere veya uygulamalı bilim alanlarına ilişkin eğitim.

Mesleki eğitim dersi nedir?​

Mesleki Eğitim; toplumsal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde kalifiye teknik elemanlar yetiştirilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin verildiği eğitimdir.

Mesleki uygulamanın amacı nedir?​

b. Mesleki Uygulama, öğrencilerin öğrenimleri süresince edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak, öğrenim gördükleri alan ile ilgili işyerlerinin Uygulama ve süreçleri hakkında deneyim kazanmaları amacıyla organize edilen denetimli eğitimdir.
Mesleki eğitim merkezine her yaştan vatandaşımız kayıt olabilir. Yaş sınırı yoktur. En az ortaokul mezunu olmak kaydıyla ve bir işletme ile sözleşme imzalanıp gerekli diğer evraklarla beraber mesleki eğitim merkezi müdürlüğüne teslim edilmesiyle ile süreç başlamış olur.
 
Geri
Üst