AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mesleki egitim Sinifta kalma var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mesleki eğitim Sınıfta kalma var mı?​

-Çıraklık Eğitim Sisteminde Sınıfta Kalma Olmadığından Çıraklık Süresini Dolduran Her Çırak, Kalfalık İmtihanına Girmek Zorundadır.
Mesleki eğitim Merkezlerine kimler başvurabilir?
Mesleki eğitim merkezleri tüm illerde bulunmaktadır. En az ortaokul mezunu olan adaylar yıl boyunca kayıt yaptırabilir. 181 farklı dalda başvuru yapılabilmektedir. Haftada 1 gün okulda teorik, 4 gün ise işletmelerde beceri eğitimi verilmektedir.
Mesleki eğitim hangi meslekler?
Çıraklık Sözleşmeleri, Kalfalık Ve Ustalık Belgeleri

Meslek okuluna kayıt nasıl yapılır?​

Mesleki eğitim merkezine kayıt; okul, işletme ve veli/öğrenci arasında işletmelerde mesleki eğitim sözleşmesinin imzalanmasıyla başlar. Öğrenci okul tarafından e-MESEM sistemine kaydedilir. Öğrencinin iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortası ve maaşı kayıt olduğu andan itibaren başlar ve 4 yıl sürer.
Mesem de yaş sınırı var mı?
Kayıt olacağı meslek dalı ile ilgili bir iş yeriyle sözleşme imzalamak (Sözleşme imzalanacak iş yerinde “Usta Öğreticilik Belgesine” sahip bir usta bulunması gerekir). Kayıt için yaş sınırı yoktur.
Mesleki eğitim süresi kaç saat?
Yapılan bu düzenleme ile: 1- Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarında; bir ders saati okulda 40 dakika, işletmelerde ise 60 dakika olarak yapılması gerektiği belirlenmiştir. 2- İşletmelerdeki mesleki eğitimin günde 8 saat olarak yapılması hükme bağlanmıştır.
Öğrenci mesleki eğitim merkezine kayıt yaptırması durumunda; 9. Sınıfa kayıt yaparken 18 yaş altı öğrenciler velisi ile okul müdürlüğüne giderek, alan/dal seçimi yapar ve seçtiği alanla ilgili işletme ile sözleşme imzalayarak eğitimine başlar.
Mesleki eğitim Merkezleri para veriyor mu?
Mesleki eğitim merkezindeki çırak öğrencilere asgari ücretin yüzde 30’u ödeniyor. Mesleki eğitim merkezlerine devama edenlerin sigortası da yapılıyor. Mesleki eğitim merkezlerinde lise ve üniversite mezunlarına istihdam garantili eğitimler veriliyor.
Mesleki eğitim Merkezi mezunu ne iş yapar?
Mesleki eğitim merkezi mezunları “Ustalık Belgesi” ile “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diploması” alarak kendi iş yerlerini açabilirler. Ustalık belgesine sahip olanlar çırak öğrenci istihdamı için “İş pedagojisi eğitimi” ile “Usta Öğretici” belgesine sahip olurlar.

Meslek okullarına nasıl girilir?​

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ BAŞVURU NASIL YAPILIR? MEB, Mesleki Eğitim Merkezleri Başvurularının yarın e okul’dan yapılacağını duyurdu. Adaylar https://e-okul.meb.gov.tr/ adresi üzerinden Öğrenciler T.C. Kimlik Numarası ve öğrenci numarası ile başvurularını gerçekleştirebilecek.
Meslek lisesine başvuru nasıl yapılır?
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Adaylar, https://e-okul.meb.gov.tr/ adresi üzerinden, T.C. kimlik numarası ve öğrenci numarası ile başvurularını gerçekleştirebilecekler.
Mesem nedir lise?
Ortaöğretim kademesinde mesleki eğitim okuludur. Milli Eğitim Bakanlığına bağlıdır. Öğrenciler ilgi ve yetenekleri olduğu meslek alanında hem çalışarak hem okuyarak eğitim alır.

Koordinatörlük en az kaç saat?​

Büyükşehir Belediyelerinin il sınırları il mülki sınırları olduğundan il sınırları içerisindeki tüm ilçelerdeki İşletmelerde Mesleki Eğitim kapsamında verilecek olan Koordinatörlük görevi; Mesleki Eğitim Merkezlerinde haftada 24 saat, Meslek Liselerinde haftada 20 saat olarak verilecek.
İşletmelerde mesleki eğitim dersi kaç saat?
 
Geri
Üst