- Konu Yazar
Mesleki eğitim ne kadar sürer?
Mesleki eğitim merkezine kayıt; okul, işletme ve veli/öğrenci arasında işletmelerde mesleki eğitim sözleşmesinin imzalanmasıyla başlar. Öğrenci okul tarafından e-MESEM sistemine kaydedilir. Öğrencinin iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortası ve maaşı kayıt olduğu andan itibaren başlar ve 4 yıl sürer.İşletmelerde mesleki eğitim kaç gün?
A. İşletmede mesleki eğitim dersini işletmelerde yapan Anadolu meslek programı öğrencileri; Haftanın üç günü işletmelerde mesleki eğitim alacaklardır. Çalışma şartlarında değişiklik yapılan işletmelere giden öğrenciler işletme şartlarına uyacaklardır.Mesleki eğitim maaşları ne zaman yatacak?
Mesleki eğitim maaşları ne zaman yatacak?İşletmeler, öğrenci adına gönderilecek Devlet katkısı tutarını ve işletme payına düşen tutarı, her ayın 10.gününe kadar banka hesabına ödeyeceklerdir. İşletmelerce öğrencilere ödenen devlet katkısı tutarları ise aynı ayın en geç 25. gününe kadar okullar ve yüksek öğretim kurumları tarafından işletmelere ödenecektir.
Mesleki eğitim Merkezi öğrencileri kaçıncı sınıftan itibaren iş dosyası tutar?
“Mesleki eğitim merkezi öğrencileri 10 uncu sınıftan itibaren iş dosyası tutar.” “(3) İşletmeler yönünden gizlilik taşıyan işlerde resim, proje ve benzeri doküman, iş dosyasına konulmaz. Bu resim ve projeler; beceri, kalfalık veya ustalık sınavı komisyonunca değerlendirilmek üzere işletme tarafından saklanır.”2021 meslek lisesi staj ne zaman bitiyor?
Ayrıntılar için tıklayınız. Ayrıntılar için tıklayınız. 2021 Yaz dönemi stajına ilişkin stajını fiili olarak yapacak öğrencilerimiz belirtilen belgeleri en erken 26 Nisan 2021 ve en geç 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ilgili staj komisyonu üyesine eksiksiz teslim etmelidir.2021 staj paraları ne zaman yatacak?
2021 staj paraları ne zaman yatacak?2022 Stajyer Maaşları Ne Zaman Yatar? Normal dönemlerde devlet kurumlarında staj yapan öğrencilere her ayın on beşi ile her ayın yirmisi arasında ödeme yapılır. Özel sektörde ise ödemeler her ayın onunda yapılmaktadır. Staj yapmaya devam eden öğrencilere aynı şekilde ödemeleri yapılmaktadır.