AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mesleki egitim Merkezi Devamsizlik kac gun?

Editör

Yeni Üye

Mesleki eğitim Merkezi Devamsizlik kaç gün?​

(5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

Mesleki egitime nasil Basvurulur?​

Başvuru şartlarını taşımak koşuluyla, mevcutta bir işletmede çalışanlar veya işletmede çalışmayıp mesleki eğitim almak isteyen adaylar kimlik bilgileriyle birlikte en yakın mesleki eğitim merkezine veya mesleki ve teknik Anadolu lisesine bizzat müracaat edebilir.

Mesleki eğitim merkezine nasıl kayıt olunur?​

Mesleki eğitim merkezine nasıl kayıt olunur?
Mesleki Eğitim Merkezine Kayıt; Okul, İşletme Ve Veli / Öğrenci Arasında İşletmelerde Mesleki Eğitim Sözleşmesinin İmzalanmasıyla Başlar. Öğrenci, Okul Tarafından E-Mesem Sistemine Kaydedilir. Mesleki Eğitim Merkezleri Tüm İllerde Bulunmaktadır. En Az Ortaokul Mezunu Olan Adaylar Yıl Boyunca Kayıt Yaptırabilir.

Çıraklık eğitim Devamsizlik kaç gün?​

Çıraklık eğitim Devamsizlik kaç gün?
Öğrenciler çıraklıktaki devamsızlıklarını e Devlet üzerinden kontrol edebilirler. Ayrıca bir yıl içinde sağlık raporuna dayalı hastalık ve yıllık izin dışında olmak ve işletmece uygun görülmek kaydıyla 15 iş gününü geçmeyen devamsızlıklarına izin verilebilir.

Bir öğrencinin devamsızlık hakkı kaç gündür?​

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.

Mesleki eğitim Merkezi Ustalık Belgesi nasıl alınır?​

Ustalık belgesi, ülkemizde mesleki (çıraklık) eğitim merkezleri tarafından verilmektedir. Belge almak isteyen kişiler bu merkezlere ustalık belgesi almak için başvuruda bulunabilirler. Kanun ve yönetmeliklere göre kişi direkt ustalık sınavına alınır ve ustalık belgesi teslim edilir.

Mesleki eğitim Merkezi kayıtları ne zaman?​

Mesleki eğitim Merkezi kayıtları ne zaman?
Şuandaki yürürlükteki yönetmeliğe göre Mesleki Eğitim Merkezlerine Kayıtlar Aralık ayının son gününe kadar devam eder. Sonrasında da kayıtlar devam eder ancak bu öğrencilerin okul eğitimi sonraki Eğitim Öğretim yılında başlar. Öğrenciler 9. sınıfın sonuna kadar Alan, 10. sınıf sonuna kadar Dal değişikliği yapabilirler.

Mesleki eğitim merkezinde devamsızlık konusunda belirli kurallar ve sınırlamalar bulunmaktadır. Özürsüz devamsızlık süresi 10 günü aştığında öğrenciler, toplamda 30 günü aşan her türlü devamsızlık durumunda başarısız sayılır ve velilere yazılı olarak durumları bildirilir.

Mesleki eğitime başvurmak isteyen adaylar, başvuru şartlarını taşımaları şartıyla bir işletmede çalışanlar veya çalışmayıp mesleki eğitim almak isteyen kişiler kimlik bilgileriyle birlikte en yakın mesleki eğitim merkezine veya mesleki ve teknik Anadolu lisesine bizzat başvurabilirler.

Mesleki eğitim merkezine kayıt olmak için okul, işletme ve veli/öğrenci arasında işletmelerde mesleki eğitim sözleşmesinin imzalanması gerekmektedir. Öğrenci, okul tarafından E-Mesem sistemine kaydedilir ve en az ortaokul mezunu olan adaylar yıl boyunca kayıt yaptırabilirler.

Çıraklık eğitiminde ise öğrencilerin devamsızlıklarını e-Devlet üzerinden kontrol edebilecekleri belirtilmektedir. Bir yıl içerisinde, sağlık raporuna dayalı hastalık ve yıllık izin dışında olan ve işletme tarafından uygun görülen devamsızlıklar için 15 iş gününü geçmeyen bir izin verilebilmektedir.

Öğrencilerin devamsızlık hakkı Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü aşan öğrenciler sınıf tekrarı yapabilirler.

Ustalık belgesi almak isteyen kişiler mesleki eğitim merkezlerine başvuruda bulunabilirler. Belge alabilmek için kişinin ustalık sınavına alınması ve kanunlara yönetmeliklere uygun şekilde başarılı olması gerekmektedir.

Mesleki eğitim merkezine kayıtlar Aralık ayının son gününe kadar devam etmektedir ve sonrasında da süreç devam etmektedir. Öğrenciler 9. sınıfın sonuna kadar alan, 10. sınıfın sonuna kadar da dal değişikliği yapma hakkına sahiptirler.

Geri