AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mesleki egitim kurslarinda neler var?

Editör

Yeni Üye

Mesleki eğitim kurslarında neler var?​

İşkur’da Hangi Kurslar Var?
- Beden işçisi,
- Garson,
- Kuaförlük,
- Ön Muhasebeci,
- Fotoğrafçılık,
- Grafik Tasarımcılığı,
- Hasta Danışmanı,
- Büro Memuru,

MEB mesleki eğitim Kursları nelerdir?​

Bilgisayar ve Bilişim Eğitimleri Kurslarımız. Solidworks Kursları, 3D Studio Max Kursu, Autocad Kursu.

Özel meslek edindirme kursları nelerdir?​

Özel meslek edindirme kursları nelerdir?
Meslek Edindirme Kursları Nelerdir?
- İşaret Dili Eğitici Eğitimi.
- Fotoğrafçılık Eğitimi.
- Anaokulu ve Kreşlerde Psikolog Olmak Eğitimi.
- Saha Satış Eğitimi.
- Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi.
- Dijital İçerik Yazarlığı
- Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Eğitimi.

Meslek Kursu nedir?​

İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla yapılan meslek edindirme ve geliştirme kurslarıdır.

Meslek edindirme kurslarında hangi bölümler var?​

İşkur kursları internet üzerinden her yıl yayınlanmaktadır. İşkur aracılığı ile bu kurslar yapılır ve binlerce kişi istihdam edilmektedir….
- Beden İşçisi.
- Garson.
- Kuaförlük.
- Fotoğrafçılık.
- Grafik Tasarımcılığı
- Ön Muhasebeci.
- Hasta Danışmanı

Çıraklık eğitim Merkezi hangi bölümler var?​

Çıraklık eğitim Merkezi hangi bölümler var?
Ustalık Belgesine Sahip Olanlar Çırak Öğrenci İstihdamı İçin “İş Pedagojisi Eğitimi” İle “Usta Öğretici” Belgesine Sahip Olurlar….Mesleki Eğitim Merkezi Bölümleri Kayıt Şartları
Alan Sıra No | Dal Sıra No | Alan Ve Dal
13 | 55 | Çelik Yapı Teknik Ressamlığı
56 | İç Mekân Teknik Ressamlığı
57 | Mimari Restorasyon
58 | Mimari Yapı Teknik Ressamlığı
Mesleki eğitim lisesinde hangi meslekler var?​
NEDEN MESLEK LİSESİ?
Mesleki eğitim kurslarına kimler başvurabilir?​
Mesleki eğitim merkezleri tüm illerde bulunmaktadır. En az ortaokul mezunu olan adaylar yıl boyunca kayıt yaptırabilir. 181 farklı dalda başvuru yapılabilmektedir. Haftada 1 gün okulda teorik, 4 gün ise işletmelerde beceri eğitimi verilmektedir.

Merhaba! Mesleki eğitim kursları çeşitli alanlarda eğitimler sunarak bireylerin niteliklerini geliştirmeyi amaçlar. İşkur, MEB ve özel kurumlar aracılığıyla çeşitli meslek edindirme kurslarına katılabilirsiniz. İşte farklı kurs türlerinden bazıları:

1. **İşkur Kursları:** İşkur aracılığıyla Beden İşçisi, Garson, Kuaförlük, Ön Muhasebeci, Fotoğrafçılık, Grafik Tasarımcılığı gibi çeşitli kurslara katılabilirsiniz.

2. **MEB Mesleki Kursları:** Bilgisayar ve Bilişim Eğitimleri kapsamında Solidworks, 3D Studio Max, Autocad gibi kurslar mevcuttur.

3. **Özel Meslek Edindirme Kursları:** Fotoğrafçılık, İşaret Dili Eğitici Eğitimi, Anaokulu ve Kreşlerde Psikolog Olmak Eğitimi, Masal ve Hikaye Anlatıcılığı gibi çeşitli alanlarda kurslar bulunmaktadır.

4. **Çıraklık Eğitim Merkezi:** Çıraklık eğitim merkezlerinde farklı bölümlerde eğitimler verilmekte olup ustalık belgesine sahip olmak isteyenler için de eğitim imkanı sunulmaktadır.

5. **Mesleki Eğitim Liseleri:** Mesleki eğitim liselerinde de çeşitli meslekler öğretilmektedir.

Mesleki eğitim kurslarına başvuruda bulunmak için genellikle en az ortaokul mezunu olmanız yeterli olacaktır. Kayıtlar genellikle yıl boyunca alınmakta olup, farklı alanlarda eğitimler verilmektedir. Bu kurslarda teorik eğitimlerin yanı sıra işletmelerde de beceri eğitimleri verilmektedir. Başvuru koşulları ve detaylı bilgiler için ilgili kurumların resmi web sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur! Herhangi bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri