Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mesleki egitim kayitlari ne zaman bitiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mesleki eğitim kayıtları ne zaman bitiyor?​

Şuandaki yürürlükteki yönetmeliğe göre Mesleki Eğitim Merkezlerine Kayıtlar Aralık ayının son gününe kadar devam eder. Sonrasında da kayıtlar devam eder ancak bu öğrencilerin okul eğitimi sonraki Eğitim Öğretim yılında başlar. Öğrenciler 9. sınıfın sonuna kadar Alan, 10. sınıf sonuna kadar Dal değişikliği yapabilirler.

Meslek lisesi kayıtları ne zaman 2022?​

Meslek lisesi kayıtları ne zaman 2022?
Açık Öğretim Lisesi 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı 3. dönem kayıt yenileme başvuru tarihleri 11 Nisan ile 29 Nisan arasında gerçekleştirilecek.

Çıraklık okulu ne kadar sürer?​

Çıraklık okulu ne kadar sürer?
Çıraklık eğitimi süresi mesleklerin özelliği dikkate alınarak 2-4 yıl arasında belirlenmektedir. Çıraklar, eğitim süresince haftada bir gün (8-10 saat) teorik eğitim görmek üzere mesleki eğitim merkezlerine devam ederler. Bu eğitim kalfalık sınavının verilmesiyle son bulmaktadır.

Almanya’da Ausbildung yaş sınırı var mı?​

Yaş sınırı yoktur. Bazı mesleklerde – ör. hemşirelik bakımı – 40 yaşın üzerindeki başvuru sahipleri nadir değildir. Ancak, meslek okulunda, genellikle 16 ila 25 yaşları arasındaki Alman öğrencilerle birlikte öğreneceğinizi unutmayın.

Ausbildung ne zaman başlar?​

Ausbildung ne zaman başlar?
Başvurular Temmuz-Eylül arasında başlar. Gönüllü sosyal yıl süresince meslek eğitimi için (Ausbildung) şartları oluşturmanız durumunda meslek eğitimiyle devam etme şansınız da olur. Almanca dil düzeyi: Tercihen B1, bazı durumlarda A2. gidilebilir.

Mesleki eğitim Merkezi kaç yılda biter?​

Mesleki eğitim Merkezi kaç yılda biter?
İşyerinde çalışarak ustalık eğitimi için kayıt olup, okula devam ettiğinizde bunun süresi de iki yıldır. İkinci yılın sonunda yapılacak USTALIK sınavlarında başarılı olmanız halinde ustalık belgesi alabilirsiniz.

Mesleki eğitim Merkezi kayıtları ne zaman 2022?​

Mesleki Eğitim Merkezi programlarının 9’uncu sınıflarına kayıt yaptırmak isteyen, ortaokul ve imam hatip ortaokulu mezunu vatandaşlarımız; 04 Şubat 2022 mesai bitimine kadar kayıtlarını yaptırırlarsa, yıl kaybetmeden 2021-2022 eğitim öğretim yılını başında okula kayıt olmuş sayılacak ve 2022-2023 eğitim öğretim yılında …

Mesleki eğitim kayıtlarının yürürlükteki yönetmeliğe göre Aralık ayının son gününe kadar devam ettiğini belirtmek istiyorum. Ancak, sonrasında da kayıtlar devam eder ve bu öğrencilerin okul eğitimi sonraki Eğitim Öğretim yılında başlar. Öğrenciler 9. sınıfın sonuna kadar Alan, 10. sınıfın sonuna kadar da Dal değişikliği yapabilirler.

Çıraklık okulu süresi mesleklerin özelliği dikkate alınarak 2-4 yıl arasında belirlenmektedir. Çıraklar, eğitim süresince haftada bir gün (8-10 saat) teorik eğitim görmek üzere mesleki eğitim merkezlerine devam ederler. Bu eğitim kalfalık sınavının verilmesiyle son bulmaktadır.

Almanya'da Ausbildung (meslek eğitimi) için yaş sınırı bulunmamaktadır. Bazı mesleklerde 40 yaşın üzerindeki başvuru sahipleri olabilmektedir. Başvurular Temmuz-Eylül arasında başlar ve Almanca dil düzeyinin tercihen B1 olduğu belirtilmektedir.

Mesleki eğitim Merkezi programlarına 9. sınıfa kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın 04 Şubat 2022 mesai bitimine kadar kayıtlarını yaptırmaları gerektiği ve bu şekilde 2021-2022 eğitim öğretim yılının başında okula kayıt olmuş sayılacakları bilgisi verilmiştir. Kayıt işlemlerinin tam zamanında yapılmasının önemli olduğu vurgulanmıştır.

Geri