AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mesleki egitim hangi meslekler var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mesleki eğitim hangi meslekler var?​

Çıraklık Sözleşmeleri, Kalfalık Ve Ustalık Belgeleri

Mesem nedir kısaca bilgi?​

Ortaöğretim kademesinde mesleki eğitim okuludur. Milli Eğitim Bakanlığına bağlıdır. Öğrenciler ilgi ve yetenekleri olduğu meslek alanında hem çalışarak hem okuyarak eğitim alır.
-Çıraklık Eğitim Sisteminde Sınıfta Kalma Olmadığından Çıraklık Süresini Dolduran Her Çırak, Kalfalık İmtihanına Girmek Zorundadır.
Mesem öğrenci nedir?
Mesleki eğitim merkezi öğrencileri haftada 1 gün okulda teorik eğitim, 4 gün işletmelerde pratik eğitim alır. Bu doğrultuda mesleki eğitim merkezlerine kayıt olma şartları: En az ortaokul veya imam hatip ortaokulunu bitirmiş olmak. Sağlık durumu ilgili mesleğin öğrenimine elverişli olmak.
Mesleki eğitim süresi kaç saat?
Yapılan bu düzenleme ile: 1- Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarında; bir ders saati okulda 40 dakika, işletmelerde ise 60 dakika olarak yapılması gerektiği belirlenmiştir. 2- İşletmelerdeki mesleki eğitimin günde 8 saat olarak yapılması hükme bağlanmıştır.

Meslek eğitim Merkezi para veriyor mu?​

Mesleki eğitim merkezindeki çırak öğrencilere asgari ücretin yüzde 30’u ödeniyor. Mesleki eğitim merkezlerine devama edenlerin sigortası da yapılıyor. Mesleki eğitim merkezlerinde lise ve üniversite mezunlarına istihdam garantili eğitimler veriliyor.

Mesleki eğitim Merkezleri para veriyor mu?​

Mesleki eğitim merkezine her yaştan vatandaşımız kayıt olabilir. Yaş sınırı yoktur. En az ortaokul mezunu olmak kaydıyla ve bir işletme ile sözleşme imzalanıp gerekli diğer evraklarla beraber mesleki eğitim merkezi müdürlüğüne teslim edilmesiyle ile süreç başlamış olur.

Geri