AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Meslek lisesi okuyanlar hemsire olabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Meslek lisesi okuyanlar hemşire olabilir mi?​

Sağlık meslek lisesinden mezun olan öğrenciler, mezun olmalarının ardından hemşire yardımcısı olarak görev alabilirler. Aynı kişilerin bu mesleği istemesi halinde üniversitelerin yine 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarının Hemşirelik bölümlerini bitirmesi gerekir.

Meslek lisesi ek puan kaç yıl geçerli?​

Eski ek puan uygulamasında aday ek puanlı YGS –LYS puanları ile 4 yıllıkları tercih edebiliyordur. Bu uygulama tüm meslek ve imam hatip liseleri ve bölümleri için geçerlidir. Bu uygulamadan eski ve bu yıl ve bundan sonra mezun olacak olan tüm meslek eğitimi almış adaylar faydalanacaktır.

Sağlık lisesi mezunları ne oluyor?​

Sağlık lisesi mezunları ne oluyor?
Okullarda Radyoloji, tıbbi laboratuvar, ortopedik protez ve ortez, tıbbi sekreterlik, hemşirelik, anestezi teknisyenliği ve acil tıp teknisyenliği eğitimlerinin verildiği bölümlerden mezun olanlar; İlk Yardım ve Acil Bakım Teknisyeni. Hemşire yardımcılığı Ebe yardımcılığı

Meslek lisesine giden biri doktor olabilir mi?​

Meslek lisesine giden biri doktor olabilir mi?
Anadolu lisesinden, meslek lisesinden, imam hatip liselerinden mezun öğrencilerin Doktor olmasının önünde hiçbir engel yok.

Ek puan kaldırıldı mı?​

Bugüne kadar meslek lisesinden mezun olan öğrenciler mezun oldukları alanların devamı sayılan ve YGS puanlarıyla öğrenci alan lisans programlarına yerleştirilirken, ek puan alıyorlardı. Ancak bu yıldan sonra hiçbir meslek lisesi mezunu bu ek puanı alamayacak.

Sağlık meslek liseleri ne işe yarar?​

Sağlık sektörü alanındaki iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla gerek devlet bünyesinde gerekse de özel okul olarak faaliyet gösteren, ortaokuldan sonra sınavla öğrenci alan meslek lisesi türüdür. Sağlık kurumlarında uygulama eğitimi alırken hem sigortaları yapılır hem de asgari ücretin 1/3’ü kadar da ücret alırlar.

Sağlıkta ek puan hangi bölümlere gelir?​

Sağlıkta ek puan hangi bölümlere gelir?
Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin ek puanla yerleşebilecekleri Lisans bölümleri aşağıdaki gibidir;
- Acil Yardım ve Afet Yönetimi.
- Sağlık Kurumları Yöneticiliği.
- Sağlık Kurumları İşletmeciliği.
- Sağlık Yönetimi.
- İş Sağlığı ve Güvenliği.
- Hemşirelik.
- Ebelik.

Evet, sağlık meslek liselerinden mezun olan öğrenciler hemşire olabilirler. Mezun olduktan sonra hemşire yardımcısı olarak görev alabilirler ve daha sonra bu mesleği istiyorlarsa 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarının Hemşirelik bölümlerini tamamlayabilirler.

Meslek lisesi ek puanı eski uygulamada adaylar ek puanlı YGS-LYS puanları ile 4 yıllık lisans programlarını tercih edebiliyorlardı. Meslek ve imam hatip liseleri ve bölümleri için geçerli olan bu uygulamadan eski ve yeni mezun olacak tüm meslek liseleri mezunları faydalanabiliyor.

Sağlık lisesi mezunları çeşitli bölümlerden mezun olabilirler ve meslekleriyle ilgili alanlarda iş bulabilirler. Radyoloji, tıbbi laboratuvar, hemşirelik, anestezi teknisyenliği gibi farklı branşlardan mezun olanlar çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler.

Meslek lisesine giden bir öğrenci doktor olabilir. Anadolu lisesi, meslek lisesi, imam hatip lisesi mezunları doktor olma yolunda herhangi bir engelle karşılaşmazlar.

Ek puan uygulaması sonlandırılmış olup bu yıl itibariyle hiçbir meslek lisesi mezunu ek puan alamayacaklar.

Sağlık meslek liseleri, sağlık sektöründeki iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim veren okullardır. Öğrenciler uygulama eğitimlerini sağlık kurumlarında alırken sigortaları yapılmakta ve asgari ücretin 1/3'ü kadar ücret alabilmektedirler.

Sağlıkta ek puan alan öğrenciler farklı lisans bölümlerine yerleşebilirler. Örneğin Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Hemşirelik gibi bölümlere ek puan ile yerleşebilirler.

Geri