AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Meslek lisesi bolum degistirme nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Meslek lisesi bölüm değiştirme nasıl yapılır?​

Kıymetli Velilerimiz; Okul değişikliği veya Alan değişikliği için okula gitmek zorunda kalmadan e-devlet üzerinden başvuru yapıp nakil talebinde bulunabilirsiniz. Nakil başvuruları, E-Devlet kapısına https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir üzerinden giriş yaparak E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne kayıt edilecek.

Meslek lisesi mezunu bölüm değiştirebilir mi?​

Evet değişir ama okuldan okula farklıklar olabilir bunu müdürünüzle konuşun eğer puanınız yetiyorsa geçebiliriniz. Ama 10.sınıfı bitirmeden söyleyin bunu hangi dönemde veya hangi sınıfta değiştirebileceğini söyleyecekdir. Dediği gibi dönem ve ara (dönemlerde fazla ilerlemeden=sınıf atlamadan) geçiş yapılabiliyor.
Meslek liselerine sınavsız geçiş hakkı var mı?
Bilindiği gibi meslek lisesi mezunu adaylar 2 yıllık meslek yüksekokullarına yerleşirken sınavsız geçiş sistemi ile öncelikli olarak yerleşmektedir. Bu yerleşmede adayın meslek lisesi türü, mezuniyet ili ve Orta Öğretim Başarı Puanı kullanılmaktadır.
Lise Alan değişikliği ne zaman yapılır?
Atamalar 1 Mart 2022 tarihinde, görevden ayrılma ve yeni görev yerine başlama işlemleri ise 17 Haziran 2022 tarihi itibarıyla gerçekleştirilecek. 2022 yılı alan değişikliği duyurusu için tıklayınız.

Farklı bölüme yatay geçiş nasıl yapılır?​

Kurumlar arası yatay geçişte not ortalaması önemli iken bölümler arasında taban puan geçerli. Farklı puan türünden başka bir bölüme de geçebilirsiniz. Bunun için de bu puan türünden de puanınızın hesaplanmış olması gerek. Geçmek istediğiniz bölüme en son giren öğrencinin puanına eşit ya da daha yüksek puanınız olmalı.

11 sınıf alan değiştirme 2021 ne zaman?​

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı için 11. Sınıfta öğrenim görecek olan öğrencilerin Alan seçimi, 10 ve 12. Sınıfta öğrenim görecek öğrencilerimiz için ders seçim dilekçelerinin velilerimiz tarafından doldurularak 25 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar okul idaresine teslim edilmesi gereklidir.

Geri