AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Meslek Liseleri Yüz Yüze Eğitime Başlıyor Mu?

SoruCevap

Yeni Üye

Meslek liseleri yüz yüze eğitime başlıyor mu? sorusu, öğrenciler ve veliler arasında merak konusu oldu. Pandemi sürecinde uzaktan eğitim alan meslek liseleri öğrencileri, normalleşme adımlarıyla birlikte yüz yüze eğitime dönüş yapacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı’nın alacağı kararlar doğrultusunda bu sorunun cevabı netlik kazanacak. Öğrencilerin sağlığı ve güvenliği ön planda tutularak, uygun önlemler alınacak. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulması sağlanacak. Eğitim sürecinde online ve yüz yüze eğitim bir arada kullanılabilir. Meslek liseleri öğrencilerinin geleceği için bu karar büyük önem taşıyor.
İçindekiler

Meslek Liseleri Yüz Yüze Eğitime Başlıyor Mu?​

2021-2022 eğitim dönemi için merak edilen konulardan biri olan meslek liselerinin yüz yüze eğitime başlayıp başlamayacağı sorusu, birçok öğrenci ve veli tarafından araştırılıyor. İşte bu konuda en çok merak edilen 19 soru ve cevapları:

1. Meslek liseleri yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak?​

Meslek liseleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre yüz yüze eğitime başlayacak. Eğitim dönemi başlangıcında açıklanan takvime göre, meslek liselerinin yüz yüze eğitime başlama tarihi belirlenir.

2. Meslek liselerinde uzaktan eğitim devam edecek mi?​

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamalarına göre, meslek liselerinde uzaktan eğitim uygulaması devam etmeyecek. Yüz yüze eğitim için öğrencilerin okula gitmesi gerekecek.

3. Meslek liselerinde hangi önlemler alınacak?​

Meslek liselerinde COVID-19 önlemleri kapsamında çeşitli tedbirler alınacak. Okullarda maske kullanımı, sosyal mesafe kurallarına uyulması, hijyen önlemlerinin titizlikle uygulanması gibi önlemler alınacak.

4. Meslek liselerinde kaç gün yüz yüze eğitim yapılacak?​

Yüz yüze eğitim günleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre belirlenecek. Eğitim dönemi başlangıcında açıklanan takvime göre, meslek liselerinde kaç gün yüz yüze eğitim yapılacağı belirlenir.

5. Meslek liselerinde hangi sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak?​

Yüz yüze eğitime hangi sınıfların başlayacağı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre belirlenecek. Eğitim dönemi başlangıcında açıklanan takvime göre, belirli sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağı duyurulur.

6. Meslek liselerindeki laboratuvar ve atölye çalışmaları nasıl yapılacak?​

Laboratuvar ve atölye çalışmaları, COVID-19 önlemleri kapsamında belirli kurallara uygun şekilde yapılacak. Öğrencilerin hijyen kurallarına uyması, sosyal mesafe kurallarına dikkat etmesi ve gerekli koruyucu ekipmanları kullanması gerekecek.

7. Meslek liselerinde sınavlar nasıl yapılacak?​

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre, meslek liselerinde sınavlar yüz yüze gerçekleştirilecek. Sınavlarda COVID-19 önlemleri kapsamında belirli kurallar uygulanacak.

8. Meslek liselerinde devamsızlık kuralları nasıl olacak?​

Devamsızlık kuralları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yönetmeliklere göre uygulanacak. Öğrencilerin devamsızlık durumları ve kurallarıyla ilgili bilgilendirme okul yönetimi tarafından yapılacak.

9. Meslek liselerinde öğretmenler aşılanacak mı?​

Öğretmenler, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen aşı takvimine göre aşılanacak. Aşılamalar, sağlık kuruluşları tarafından belirlenen gruplara göre yapılacak.

10. Meslek liselerinde yemekhane hizmeti devam edecek mi?​

Yemekhane hizmeti, COVID-19 önlemleri kapsamında belirli kurallara uygun şekilde devam edecek. Hijyen kurallarına dikkat edilerek yemekhane hizmeti sunulacak.

11. Meslek liselerinde hangi dersler yüz yüze yapılacak?​

Hangi derslerin yüz yüze yapılacağı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre belirlenecek. Eğitim dönemi başlangıcında açıklanan takvime göre, belirli derslerin yüz yüze yapılacağı duyurulur.

12. Meslek liselerinde servis hizmeti devam edecek mi?​

Servis hizmeti, COVID-19 önlemleri kapsamında belirli kurallara uygun şekilde devam edecek. Servis araçlarında maske kullanımı, sosyal mesafe kurallarına uyulması gibi önlemler alınacak.

13. Meslek liselerinde stajlar yapılacak mı?​

Stajlar, COVID-19 önlemleri kapsamında belirli kurallara uygun şekilde yapılacak. Staj yapacak öğrencilerin hijyen kurallarına uyması, sosyal mesafe kurallarına dikkat etmesi ve gerekli koruyucu ekipmanları kullanması gerekecek.

14. Meslek liselerinde sınıf mevcutları nasıl olacak?​

Sınıf mevcutları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yönetmeliklere göre düzenlenecek. Sınıflarda sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenlemeler yapılacak.

15. Meslek liselerinde hangi önlemler alınacak?​

Meslek liselerinde COVID-19 önlemleri kapsamında çeşitli tedbirler alınacak. Okullarda maske kullanımı, sosyal mesafe kurallarına uyulması, hijyen önlemlerinin titizlikle uygulanması gibi önlemler alınacak.

16. Meslek liselerinde yüz yüze eğitim nasıl olacak?​

Yüz yüze eğitim, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre düzenlenecek. Öğrencilerin okula gitmesi, derslerin belirli düzenlemelerle yapılması gibi önlemler alınacak.

17. Meslek liselerinde öğrenci kayıtları nasıl yapılacak?​

Öğrenci kayıtları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yönetmeliklere göre yapılacak. Kayıt süreci ve gereken belgeler okul yönetimi tarafından duyurulacak.

18. Meslek liselerinde sınavlar nasıl yapılacak?​

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre, meslek liselerinde sınavlar yüz yüze gerçekleştirilecek. Sınavlarda COVID-19 önlemleri kapsamında belirli kurallar uygulanacak.

19. Meslek liselerinde mezuniyet törenleri yapılacak mı?​

Mezuniyet törenleri, COVID-19 önlemleri kapsamında belirli kurallara uygun şekilde düzenlenecek. Törenlerin nasıl yapılacağı ve katılım kuralları okul yönetimi tarafından belirlenecek.

Meslek Liseleri Yüz Yüze Eğitime Başlıyor Mu?​

Meslek liseleri yüz yüze eğitime başlıyor mu?
Yüz yüze eğitim için meslek liseleri 1 Mart’ta açılıyor.
Eğitimdeki riskleri azaltmak için önlemler alınacak.
Öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlığına öncelik verilecek.
Yüz yüze eğitime geçiş, Covid-19 durumuna bağlı olarak gerçekleşecek.
Yüz yüze eğitim, uzaktan eğitime alternatif olarak planlanmaktadır.

Meslek liseleri yüz yüze eğitime başlıyor mu?
Yüz yüze eğitim için 1 Mart tarihi belirlenmiştir.
Eğitimde hijyen kurallarına sıkı bir şekilde uyulacak.
Öğrenciler ve öğretmenler için maske ve dezenfektan temin edilecek.
Yüz yüze eğitime geçiş, ilgili sağlık kurumlarının onayına bağlı olacak.

Geri