AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Meslek hastaliklarindan korunma yaklasimlari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Meslek hastalıklarından korunma yaklaşımları nelerdir?​

Bazı işyerlerinde döşemeler, duvarlar ve tezgâhlar yıkanır veya yaş bezle silinebilir. İşyeri havasının zararsız halde bulundurulmasını sağlamak amacıyla tehlikeli olabilecek yere dökülen maddelerin hemen kaldırılması, işyeri temizliği meslek hastalıklarından korunma ile ilgili önlemlerden biridir.

Bertaraf etmek ne demek ISG?​

Bertaraf etme ortadan kaldırmak, gidermek: Tehlike oluşturan bir kaynağın ortadan kaldırılmasıdır.
İş Kazalarını En Aza İndirmek İçin Yapılması Gerekenler Kişisel koruyucu donanımların takılması. Cihazların koruyucu donanımlarının sökülmemesi. İşyerinde bulunan işyeri hekimi, işyeri hemşiresi veya iş güvenliği uzmanı tarafından eğitimler düzenlenerek işçilere sunulması.
Korunma politikaları nedir?
Tehlikeye karşı denetimi altında bulundurmak, savunmak, müdafaa etmek, Tehlikeli, zararlı durumları önlemek, Bir şeyin eskimesini, yıpranmasını önlemek için gereken dikkat ve özeni göstermek, Süregelen bir durumun değişikliğe uğramasını önlemek.
Aşağıdakilerden hangisi meslek hastalıklarından korunma ilkelerindendir?
Meslek hastalıklarından korunma ilkeleri başlıca üç bölümde incelenebilir: 1.Tıbbi korunma önlemleri, 2.İşyerindeki çalışma çevresine ait korunma önlemleri, 3.İşçiye ait korunma önlemleri.

Bertaraf etmek ne anlama gelir?​

Bertaraf etmek kelimesinin sözlük anlamı bir şeyi başka bir tarafa itmektir. Bu kelime aynı zamanda, ortadan kaldırmak ve zarar veremeyecek duruma getirmek manasına gelir.

Iş sağlığı ve güvenliği korunma politikaları nelerdir?​

Tehlike kaynağında önlenir.
Ortaya çıkan veya çıkacağı düşünülen bir tehlikeyi durdurmak, önüne geçmek.
Aşağıdakilerden hangisi meslek hastalıklarında primer koruma aşamasıdır?
Birincil (Primer) koruma: Bir hastalık ya da sağlık sorunu ortaya çıkmadan önce verilmesi gereken hizmetleridir. Örneğin işe giriş muayenesi, sağlık eğitimi, ikame, kişisel koruyucuların sağlanması ve risk değerlendirmesinin yapılmasıdır.
 
Geri
Üst