Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Meskenlerden mutlaka uzak bulundurulmalari gereken isyerlerine ne ad verilir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Meskenlerden mutlaka uzak bulundurulmaları gereken işyerlerine ne ad verilir?​

1. Sınıf Gayri Sıhhi Müesseseler “Meskenlerden mutlaka uzak bulundurulmaları gereken işyerleri” olarak tanımlanmaktadır. 1.Sınıf Gayri Sıhhi Müessesenin kurulması için işyerleri kurulmadan önce Yer Seçimi ve Tesis Kurma İzin Belgesi, faaliyete geçme aşamasında 1.Sınıf Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı almak zorundadır.

İş yeri açma belgesi kaç günde alınır?​

İş yeri açma belgesi kaç günde alınır?
Sıhhi iş yerleri için: Başvurunun yapıldığı gün, Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri için: 1 ay, Birinci sınıf gayrısıhhi müesseseler için: 10 gün, İkinci ve üçüncü sınıf gayrısıhhi müesseseler için: 5 gün.

Kebapçı ruhsatı nasıl alınır?​

İşyeri Açma Ruhsatı
- Başvuru / Beyan Formu.
- Tapu Fotokopisi veya Kira Sözleşmesi.
- Yapı Kullanma İzni.
- Vergi Levhası Fotokopisi.
- Şahıs ise (Oda Kayıt Belgesi ve Esnaf Sicil Tastiknamesi)
- Şirket ise (Ticaret Sicil Tastiknamesi ve Oda Kayıt Belgesi)
- İmza Sirküleri (Şirket ise)

Ikinci sınıf gayri sıhhi müesseseler nelerdir?​

Ikinci sınıf gayri sıhhi müesseseler nelerdir?
İkinci sınıf gayrı sıhhi müesseseler: Meskenlerden mutlaka uzaklaştırılması gerekmemekle beraber izin verilmeden önce civarında ikamet edenlerin sıhhat ve istirahatleri üzerine gerek tesisatları ve gerekse vaziyetleri itibarıyla bir zarar vermeyeceğine kanaat oluşması için inceleme yapılması gereken işyerleridir.

Sağlık koruma bandını kim belirler?​

MADDE 10 —Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin sonuna aşağıdaki fıkra eklenmiştir. “İl, ilçe ve belde belediyelerince Yer seçimi izni alınmadan sanayi bölgesi ilân edilemez. Sanayi bölgesi ilân edilen yerlerdeki Sağlık Koruma Bandı, İl İnceleme Kurulunca tespit edilir ve Valilikçe onaylanarak kesinleşir.”

Gayrisihhi işyeri ne demek?​

Gayrisihhi işyeri ne demek?
Gayrisıhhi İşyerleri Nerelerdir? Faaliyeti sırasında çevresinde bulunanlara biyolojik, kimyasal, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden az veya çok zarar veren veya vermesi muhtemel olan ya da doğal kaynakların kirlenmesine sebep olabilecek müessese demektir.

Işyeri açma ruhsatı kaç para?​

2020 Yılı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Sıhhi ve Gayri Sıhhi Müesseseler Ücret Tarifesi
RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ
Sıhhi müesseseler Ücret Tarifesi | 2019 YILI İÇİN UYGULANAN (TL)
15 m² – 25 m²’ye kadar | 700.00 TL
25 m² ve daha fazlası için | 830.00 TL
Personel Çalışma Belgesi | 72.00 TL

Belediyeden iş yeri açma belgesi nasıl alınır?​

Belediyeden iş yeri açma belgesi nasıl alınır?
Belediyelerden iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alma için ruhsat biriminin belirttiği ilgili başvuru evrakları hazırlanır. Ön incelemenin yapıldığı kontrol birimine teslim edilir. Teslim edilen evrakların kontrolü yapıldıktan sonra eksiksiz olduğu anlaşılınca başvuran kişiye teslim alındığına ilişkin belge verilir.

İş yeri ruhsati kaç para?​

2020 Yılı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Sıhhi ve Gayri Sıhhi Müesseseler Ücret Tarifesi
RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ
Sıhhi müesseseler Ücret Tarifesi | 2019 YILI İÇİN UYGULANAN (TL)
Her İşyeri için İşyeri Açma İzin Harcı Beher m² si en az 0.10 , en çok 1.00 | 1.70 TL
Muayene Ruhsat ve Rapor Harcı | 72.00 TL

2 sınıf gayri sıhhi müessese ruhsatı nasıl alınır?​

2 sınıf gayri sıhhi müessese ruhsatı nasıl alınır?
2. ve 3. Sınıf Gayrisihhi Müessese Açma ve Çalışma Ruhsatları
- Başvuru Beyan Formu (Şahsen veya Belediyemiz internet sitesinden indirilerek de doldurulabilir)
- Motor Beyanı Formu (Şahsen veya Belediyemiz internet sitesinden indirilerek de doldurulabilir)
- Bağlı Bulunduğu Vergi Dairesi ve Vergi Numarası

2 sınıf gayri sıhhi müessese ruhsatını kim verir?​

İkinci ve üçüncü sınıf gayri sıhhi müesseselerin yer seçimi izni, tesis izni ve açılma ruhsatı yetkili makam tarafından verilir.

1 sınıf GSM ruhsatını kim verir?​

1 sınıf GSM ruhsatını kim verir?
G.S.M. Ruhsatı Düzenlemeye Yetkili Kurumlar Organize Bölgelerinde 12/04/2000 Tarih 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunun da yapılan değişiklik ile G.S.M. Ruhsatlarını Bölge Müdürlüğü verecektir. ÇED. Raporu düzenlenmesi gereken tesislerde ÇED Olumlu raporu yer seçim ve tesis kurma izni yerine geçer.

Sıhhi koruma bandı nedir?​

Sağlık Koruma Bandı Tanımı: Gayrisıhhi müesseselerin çevre ve toplum sağlığına yapacağı, emisyon, koku, gürültü, titreşim, elektromanyetik dalga, iyonize radyasyon, gibi kirletici etkileri dikkate alınarak tesis (gayrisıhhi müessese) etrafında ve/veya ilgili mevzuata göre gerekli ise ünite, tank, depo vb. etrafında …

Gayrisihhi ne demek?​

Gayrisihhi ne demek?
Faaliyeti sırasında çevresinde bulunanlara biyolojik, kimyasal, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden az veya çok zarar veren veya vermesi muhtemel olan ya da doğal kaynakların kirlenmesine sebep olabilecek müessese demektir.

3572 sayılı kanun nedir?​

Madde 1 – Bu Kanunun amacı, sanayi, tarım ve diğer işyerleri ile her türlü işletmeleri, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının verilmesi işlerinin basitleştirilmesi ve kolaylaştırılmasıdır.

Faaliyetten men edilmek ne demek?​

Faaliyetten men edilmek ne demek?
kapatılmak, dağıtılmak, faaliyetten men edilmek.

Sıhhi Müesseseler ne demek?​

SIHHİ MÜESSESE NEDİR? Sıhhi müessese; gürültü, koku, zararlı atık ve benzeri etkileri ile çevresinde bulunanlara fiziksel, ruhsal ve sosyal yönlerden zarar vermeyen işyerleridir. Bu bakımdan, bu tür işletmelerin açılması, insanlardan ve insanların yaşadıkları yerlerden uzak olması şartına bağlı bulunmaz.

3572 sayılı kanun sorumlu müdür?​

3572 sayılı kanun sorumlu müdür?
Madde 4- Sorumlu Müdürün Görev, Yetki ve Sorumlulukları a) Sorumlu Müdür, 3572 sayılı yasa ve bağlı yönetmeliklerinde belirtilen sorumlulukları yerine getirmek zorundadır. istemeye yetkilidir. c) İşveren, Sorumlu Müdürün görevlerini yerine getirmesini engelleyemez veya geciktiremez.

Faaliyetten men kararını kim verir?​

Kesintisiz fiille işlenebilen kabahatlerde, bu nedenle idarî yaptırım kararı verilinceye kadar fiil tek sayılır. yapmayanlara belediye encümenince Kabahatler Kanununun 32 nci maddesi hükmüne göre idarî para cezası ve yasaklanan faaliyetin menine karar verilir.

Sıhhi ve gayri sıhhi müesseseler ne demek?​

Sıhhi ve gayri sıhhi müesseseler ne demek?
Gayrisıhhî Müessese (Sıhhi Olmayan İşletme) faaliyeti sırasında çevresinde bulunanlara biyolojik, kimyasal, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden az veya çok zarar veren veya vermesi muhtemel olan ya da doğal kaynakların kirlenmesine sebep olabilecek müesseselerdir.
Birinci sınıf gayri sıhhi müesseselerin yer seçimi; sağlık müdürünün teklifi ile valilikçe onaylanır ve Ek-2 form ile birlikte Bakanlığa gönderilir. ÇED raporu düzenlenmesi gereken tesisler için düzenlenen ÇED olumlu belgesi ve raporu, yer seçimi raporu yerine kaim olur.
 
1. Sınıf Gayri Sıhhi Müesseseler, meskenlerden mutlaka uzak bulundurulmaları gereken işyerleridir. Bu tür müesseselerin kurulması için Yer Seçimi ve Tesis Kurma İzin Belgesi alınması gerekmektedir. Ayrıca, faaliyete geçme aşamasında 1. Sınıf Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı da zorunludur.

İş yeri açma belgesi alım süreleri farklı kategorilere göre değişkenlik göstermektedir. Sıhhi iş yerleri için başvurunun yapıldığı gün, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri için 1 ay, birinci sınıf gayri sıhhi müesseseler için 10 gün, ikinci ve üçüncü sınıf gayri sıhhi müesseseler için ise 5 gün sürebilir.

Kebapçı ruhsatı almak için işyeri açma ruhsatı gereklidir. Başvuru için gerekli belgeler arasında Başvuru/Beyan Formu, Tapu Fotokopisi veya Kira Sözleşmesi, Yapı Kullanma İzni, Vergi Levhası Fotokopisi, Oda Kayıt Belgesi ve Esnaf Sicil Tescil Belgesi ile Şirket ise Ticaret Sicil Tescil Belgesi gibi evraklar bulunmaktadır.

İkinci sınıf gayri sıhhi müesseseler ise meskenlerden uzaklaştırılması gerekmemekle beraber inceleme yapılması gereken işyerleridir. Çevresinde ikamet edenlerin sağlık ve istirahatlerine zarar vermeyeceğine kanaat oluşturulması gerekir.

Gayrisıhhi işyerleri, çevresine zarar veren veya kirlenmeye sebep olabilecek işyerleridir. Bu tür işletmeler biyolojik, kimyasal, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden olumsuz etkiler yaratabilecek müesseselerdir.

Belediyeden iş yeri açma belgesi almak için ilgili belirtilen evrakları hazırlayarak ruhsat birimine teslim etmeniz gerekmektedir. Belgelerin eksiksiz olması durumunda başvuru işlemleri tamamlanarak iş yeri açma belgesi alabilirsiniz.

İş yeri ruhsatı ücretleri belirli kategorilere göre değişiklik göstermektedir. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından belirlenen ücret tarifelerine göre iş yeri açma izin harcı beher metrekare için belirli bir miktar ödenmektedir.

İkinci sınıf gayri sıhhi müessese ruhsatı almak için başvuru belgeleri arasında Başvuru Beyan Formu, Motor Beyanı Formu, Bağlı Bulunduğu Vergi Dairesi ve Vergi Numarası gibi evraklar yer almaktadır.

İkinci ve üçüncü sınıf gayri sıhhi müesseselerin yer seçimi izni, tesis izni ve açılma ruhsatı yetkili makam tarafından verilmektedir.

1. sınıf GSM ruhsatı, organize bölgelerdeki GSM ruhsatlarını Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu gereğince Bölge Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu olan tesisler için bu rapor, yer seçimi ve tesis kurma izni yerine geçmektedir.

Sağlık Koruma Bandı, gayrisıhhi müesseselerin çevre ve toplum sağlığına yapacağı etkileri dikkate alarak belirlenen bölgedir. Bu bandın tespiti il inceleme kurulu tarafından yapılır ve valilik tarafından onaylanarak kesinleşir.

Sıhhi ve gayri sıhhi müesseseler, çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen işletmeler ile zarar verebilecek veya kirliliğe neden olabilecek işletmeler arasındaki farkı belirtir. Sıhhi müesseseler zarar vermeyen, gayri sıhhi müesseseler ise zarar verebilecek işletmelerdir.
 
Geri
Üst