- Konu Yazar
- #1
Meşhur Yağ Mantısı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı instant maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Un
İç Harcı İçin
300 gram dana kıyma
1 rendelenmiş soğan
Karabiber
Pulbiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Sosları İçin
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Meşhur Yağ Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç tüm hamur materyallerini güzelce çırpalım. Üzerine unu denetimli ekleyip orta sertlikte bir hamur yoğuralım. Hamurumuzu 1 saat mayalandıralım.
İç harcı için tüm gereçleri güzelce yoğuralım. Hamurumuzu bezeleyelim. Unlayarak incecik açalım. Kare biçiminde keselim. Mantı kapatır üzere dört ucunu kapatalım.
Bir tencere ya da tavaya 3 parmak kalınlığında yağ koyalım. Yağı kızdırıp altını en kısığa alalım. Mantılarımızı kızartıp havlu kağıda alalım.
Soslara geçelim sarımsaklı yoğurt hazırlayalım. Tereyağlı salça sosu yapalım. Sıcak sıcak servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun
Hamuru İçin
1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı instant maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Un
İç Harcı İçin
300 gram dana kıyma
1 rendelenmiş soğan
Karabiber
Pulbiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Sosları İçin
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Meşhur Yağ Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç tüm hamur materyallerini güzelce çırpalım. Üzerine unu denetimli ekleyip orta sertlikte bir hamur yoğuralım. Hamurumuzu 1 saat mayalandıralım.
İç harcı için tüm gereçleri güzelce yoğuralım. Hamurumuzu bezeleyelim. Unlayarak incecik açalım. Kare biçiminde keselim. Mantı kapatır üzere dört ucunu kapatalım.
Bir tencere ya da tavaya 3 parmak kalınlığında yağ koyalım. Yağı kızdırıp altını en kısığa alalım. Mantılarımızı kızartıp havlu kağıda alalım.
Soslara geçelim sarımsaklı yoğurt hazırlayalım. Tereyağlı salça sosu yapalım. Sıcak sıcak servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun