SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Meşhur Helvacıların Tanımı İle Helva İçin Malzemeler
50 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı irmik
1 dolu yemek kaşığı un
1 paket çam fıstığı
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 çay bardağından 2 parmak eksik üzüm pekmezi
Üzeri için;
Ceviz
Tahin
Meşhur Helvacıların Tanımı İle Helva Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin ve sıvı yağ tencere alınır. Çam fıstığı, un, irmik eklenir ve rengi değişene kadar kavrulur.
Karıştırma kabında süt, su, şeker homojen olarak karıştırılır.
Kavrulan irmiğin içine ateş en sona alınarak sütlü karışım yavaş yavaş eklenir ve 2-3 dakika üzeri kapalı halde beklenir.
Sütlü karışımı çeken helvaya pekmez de eklenip, uygunca karıştırılır ve 15 dakika beklenmeye alınır.
Şekil verilen helvanın üzerine ceviz eklenip, tahin gezdirilir.
Meşhur Helvacıların Tanımı İle Helva Fotoğraflı Yapılışı
50 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı irmik
1 dolu yemek kaşığı un
1 paket çam fıstığı
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 çay bardağından 2 parmak eksik üzüm pekmezi
Üzeri için;
Ceviz
Tahin
Meşhur Helvacıların Tanımı İle Helva Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin ve sıvı yağ tencere alınır. Çam fıstığı, un, irmik eklenir ve rengi değişene kadar kavrulur.
Karıştırma kabında süt, su, şeker homojen olarak karıştırılır.
Kavrulan irmiğin içine ateş en sona alınarak sütlü karışım yavaş yavaş eklenir ve 2-3 dakika üzeri kapalı halde beklenir.
Sütlü karışımı çeken helvaya pekmez de eklenip, uygunca karıştırılır ve 15 dakika beklenmeye alınır.
Şekil verilen helvanın üzerine ceviz eklenip, tahin gezdirilir.
Meşhur Helvacıların Tanımı İle Helva Fotoğraflı Yapılışı