SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Meşhur Çorum Yanıcı (Kıymalı Maydanozlu) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
600 gram un
400 gram su (ılık su)
İç harcı için;
600 gram kıyma (Kavrulmuş)
1 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
1 adet soğan (Minik doğranmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı dolusu tuz (Siz kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
1 çay kaşığı kimyon
Meşhur Çorum Yanıcı (Kıymalı Maydanozlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel bütün hamur materyallerini karıştırıp yeterlice yoğuralım ve 40 dakika mayalanmaya bırakalım. Bu müddette kıymayı 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ ile kavuralım.
Kıyma kavrulurken maydanozları güzelce temizleyip, yıkadıktan sonra ince ince kıyalım. Kavrulmuş kıymanın içine maydanozu, soğanı ve öbür baharatları ekleyip karıştıralım.
Hamurumuz mayalandıktan sonra yuvarlak bezeler haline getirelim görsele ekledim (Beze sayısı size bağlı ne kadar büyüklükte yapmak isterseniz)
bezeleri açıp içine harçtan koyup yarım ay biçiminde yeterlice kapatalım (Görsellere ekledim) yanmaz bir tavada hiç yağ koymadan art ön yaparak üstü görseldeki üzere kızarana kadar pişirelim.
Pişen yanıçların üstünü azıcık tereyağla yağlayarak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Meşhur Çorum Yanıcı (Kıymalı Maydanozlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
600 gram un
400 gram su (ılık su)
İç harcı için;
600 gram kıyma (Kavrulmuş)
1 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
1 adet soğan (Minik doğranmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı dolusu tuz (Siz kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
1 çay kaşığı kimyon
Meşhur Çorum Yanıcı (Kıymalı Maydanozlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel bütün hamur materyallerini karıştırıp yeterlice yoğuralım ve 40 dakika mayalanmaya bırakalım. Bu müddette kıymayı 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ ile kavuralım.
Kıyma kavrulurken maydanozları güzelce temizleyip, yıkadıktan sonra ince ince kıyalım. Kavrulmuş kıymanın içine maydanozu, soğanı ve öbür baharatları ekleyip karıştıralım.
Hamurumuz mayalandıktan sonra yuvarlak bezeler haline getirelim görsele ekledim (Beze sayısı size bağlı ne kadar büyüklükte yapmak isterseniz)
bezeleri açıp içine harçtan koyup yarım ay biçiminde yeterlice kapatalım (Görsellere ekledim) yanmaz bir tavada hiç yağ koymadan art ön yaparak üstü görseldeki üzere kızarana kadar pişirelim.
Pişen yanıçların üstünü azıcık tereyağla yağlayarak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Meşhur Çorum Yanıcı (Kıymalı Maydanozlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı