Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Meşhur Çorum Mantısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Meşhur Çorum Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
500 gram un (Siz ölçüsü kişi sayısına nazaran değiştirebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su (Mantı hamuru çok yumuşak bir hamur olmaz ona nazaran dikkatli ekleyiniz)
Kızartmak için;
1 su bardağı kadar sıvı yağ
Şimdi vereceğim tanım mantıyı pişirirken kullanacağımız materyallerdir. Mantının içi boş bükülmelidir.
300 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ (kıymayı kavurmak için)
2 yemek kaşığı sıvı yağ (kıymayı kavurnak için)
6 su bardağı su (sıcak)
Üzeri için
Yarım demet maydanoz
1 kase sarımsaklı yoğurt

Meşhur Çorum Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün hamur materyallerini karıştırıp hamuru yoğuruyoruz.
Suyu eklerken dikkatli olun yumuşak değil biraz sert bir hamur olacak.
Kenarda yarım saat kadar bekletelim.
Bekledikten sonra hamuru bezeler haline getirin, beze sayısı sise kalmış ister büyük biçimde iki tane yapın ister küçük küçük nasıl rahat açmak isterseniz.
Hamuru büyük yuvarlak halde açtıktan sonra kare kare kesin.
Sonra boş biçimde bükün.
Hepsini büktükten sonra kızgın yağda kızartın. (dikkat edin fazla koyu renk olmasın ayarında kızartın).
Geniş pilav tenceresinde yahut yuvarlak fırın tepsisinde (ben tepside yaptım) tereyağ ve sıvı yağla kıymayı kavuruyoruz.
Sonra salçasını ek edip birazda o formda karıştırıyoruz.
Suyunu da ek edip kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra mantıyı ek edip ağzı açık formda suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Bu sırada maydanozu ince ince kıyıyoruz ve sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
Mantı piştikten sonra isterseniz maydanozu eksiksiz mantıya ek edip karıştırın isterseniz porsiyonladıktan sonra yoğurdumuzu üstüne döküp üzerine ekin size kalmış. Sıcak servis ediniz afiyet olsun. ❤.
Meşhur Çorum Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst