AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Meşhur Çiğ Börek Tarifim

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Meşhur Çiğ Börek Tarifim İçin Malzemeler

Hamuru için
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek sirke
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
İç harcı için
200 gram kıyma
1/2 (yarım) çay bardağı su ( yarım çay bardağı )
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için / 2 su bardağı sıvı yağ

Meşhur Çiğ Börek Tarifim Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabına yumurta, yoğurt,sirke, kabartma tozu ilave edin.
En son tuz ve unu kontrollü şekilde yavaş yavaş ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığından biraz sertçe bir hamur olacak hamuru 10 dakika bekletin.
Dinlenen hamuru cevizden büyük parçalar alıp beze yapın oklava yardımıyla tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Hamurun uç kısmına 1 yemek kaşığı kıymalı harçtan koyun.
Diğer yarısını üzerine kapatın kızartırken açılmaması için hamurun uç kısımlarını çatal yardımıyla iz bırakarak bastırın. İyice yapışsın resimlerde var bakabilirsiniz.
Ocağın üzerine tavayı alın içine sıvı yağ ilave edin.
Ocağın altını açın kızgın yağın içerisine hazırlanan çiğ börekleri yavaşça bırakın arkalı önlü nar gibi kızartın fazla yağını çeksin diye bir havlu kağıt üzerine çıkartın sıcak sıcak servis edin.Afiyet olsun
Meşhur Çiğ Börek Tarifim Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst