AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Meşhur Bafra Pidesi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Meşhur Bafra Pidesi Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı instant maya
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
4 yemek kaşığı tereyağı

Meşhur Bafra Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mayayı suya ekleyip birkaç dakika bekledikten sonra una ekleyin.
Tuzu da ek edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar hamuru yoğurmaya devam edin.
Hamuru nemli bir bezle örtüp en az 1 saat mayalandırın.
Bu esnada soğanı yemeklik doğrayın.
Kıymayı kavurun.
Kavurduğunuz kıymaya, soğan, tuz ve karabiber ekleyin.
Mayalanan hamuru dörde bölüp bezeleri dıştan içe yanlışsız katlayın.
Tekrar unladığınız hamuru 45 dakika kadar daha mayalandırın.
Hamuru merdaneyle ve elinizle ince uzun açın.
Ortasına kıymalı harcı yayıp hamurun iki kenarını ortada birleştirin ve parmaklarınızla bastırarak birleştirin.
Pideleri kenarlarından çekerek biraz daha uzatın ve pişirme kağıdı serili tepsiye alın.
Fırını 230 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra pideleri fırına verin.
20 dakika pişirdiğiniz pideleri fırından alır almaz üzerine tereyağı sürün.
Dilerseniz pideyi kesip içine de tereyağı ek edebilirsiniz.
Meşhur Bafra Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst