Meşhur Bafra Nokulu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Meşhur Bafra Nokulu Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
1 adet yumurta
1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
1/2 (yarım) su bardağı yoğurt yada yoğurt kaymağı
1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağ
125 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı şeker
Çay kaşığı ucuyla tuz
3-3,5 su bardağı un
İçi için;
2 su bardağı fındık,ceviz
2 su bardağı kuru üzüm
1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı.sıvı yağ

Meşhur Bafra Nokulu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için su, maya ve şekeri derin bir kaba alıp karıştırın.
Başka materyalleri de ekleyelim.
Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru toplayıp üzerini örtün ve 30 dk. Dinlendirin.
İç harcı için fındıkları taneli kalacak halde çekin.
Üzümlerin suyunu süzün.
Bir kasede çekilmiş fındık, üzüm ve şekeri karıştırın.
Tereyağını eritin.
Hamuru tekrar yoğurup 5 modüle bölün.
Kesimlerden birini unladığınız tezgaha alıp (diğerlerini üzeri örtülü halde bekletin) üzerine bir fırça yardımıyla tereyağlı karışımı sürüp üzümlü harçtan serpin.
Uzun kenarından rulo formunda sarın.
Ruloyu üç parmak kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Kalan hamur kesimlerini da birebir biçimde açıp hazırlayın ve dilimleyip tepsiye dizin.
Yumurta sarısının içine bir yemek kaşığı su ekleyip karıştırın ve fırçayla nokulların üzerine sürün.
190 derecede evvelden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Meşhur Bafra Nokulu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst