- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Mesem kimler başvurabilir?
Ortaokul mezunları, her hangi bir liseden ayrılanlar, lise mezunları (şu an her hangi bir lisede okuyanlar nakil olabilir ), üniversite mezunları 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre çıraklık eğitimi uygulama kapsamında olan 140 meslek dalında bir işyerinde çalışanlar kayıt olabilir.Mesem 10 madde nedir?
Madde 10 – (Başlığı ile Birlikte Değişik:27/6/2019-7180/5 md.) Mesleki eğitim merkezi programına çırak öğrenci olarak kayıt olabilmek için aşağıdaki şartlar aranır: a) En az ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olmak. b) Bünyesi ve sağlık durumu gireceği mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmak.
Mesem de hangi meslekler var?
Çıraklık Sözleşmeleri, Kalfalık Ve Ustalık BelgeleriMesem nasıl kayıt olunur?
Mesleki Eğitim Merkezine Kayıt; Okul, İşletme Ve Veli / Öğrenci Arasında İşletmelerde Mesleki Eğitim Sözleşmesinin İmzalanmasıyla Başlar. Öğrenci, Okul Tarafından E-Mesem Sistemine Kaydedilir. Mesleki Eğitim Merkezleri Tüm İllerde Bulunmaktadır. En Az Ortaokul Mezunu Olan Adaylar Yıl Boyunca Kayıt Yaptırabilir.
Mesem parası ne zaman yatar?
İşletmeler, öğrenci adına gönderilecek Devlet katkısı tutarını ve işletme payına düşen tutarı, her ayın 10.gününe kadar banka hesabına ödeyeceklerdir. İşletmelerce öğrencilere ödenen devlet katkısı tutarları ise aynı ayın en geç 25. gününe kadar okullar ve yüksek öğretim kurumları tarafından işletmelere ödenecektir.Mesleki eğitim Merkezlerinde hangi meslekler var?
Meslek edindirme kursları hangi meslekler var?
İşkur meslek edindirme kursları neredeyse her sektörden farklı mesleklere yönelik programlar barındırmaktadır. Ancak her ilde tüm kursların verilmediğini de söyleyelim….İşkur’da Hangi Kurslar Var?Meslek eğitim Merkezlerinde hangi meslekler var?
Mesleki Eğitim Merkezleri Tüm İllerde Bulunmaktadır. En Az Ortaokul Mezunu Olan Adaylar Yıl Boyunca Kayıt Yaptırabilir. 181 Farklı Dalda Başvuru Yapılabilmektedir….Mesleki Eğitim Merkezi Bölümleri Kayıt Şartları
Mesem kayıtları ne zaman?
Şuandaki yürürlükteki yönetmeliğe göre Mesleki Eğitim Merkezlerine Kayıtlar Aralık ayının son gününe kadar devam eder. Sonrasında da kayıtlar devam eder ancak bu öğrencilerin okul eğitimi sonraki Eğitim Öğretim yılında başlar. Öğrenciler 9. sınıfın sonuna kadar Alan, 10. sınıf sonuna kadar Dal değişikliği yapabilirler.Mesem kayıtları devam ediyor mu?
Mesleki eğitim merkezi kayıt tarihleri 2022. Mesleki eğitim merkezlerine başvurular yıl boyu devam eder. Başvuru koşullarını sağlayanlar diledikleri zaman başvuru yapabilir.