AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mesem de hangi meslekler var?

Editör

Yeni Üye

Mesem de hangi meslekler var?​

Çıraklık Sözleşmeleri, Kalfalık Ve Ustalık Belgeleri
- 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Nedir?
- 3308 Sayılı Yasa Kapsamında Bulunan Meslek Dalları Hangileridir? TESVİYECİLİK. TORNACILIK. FREZECİLİK. VARGEL PALANYA. TAŞLAMA ALET BİLEME. SOĞUK DEMİRCİLİK. KAYNAKÇILIK. SAÇ İŞLERİ KAPORTA TAMİRCİLİĞİ KUYUMCULUK. SİHHI TESİSATÇILIK.

Mesleğim hayatım nedir?​

Mesleğim hayatım nedir?
Bir yol haritası niteliği taşıyan Mesleğim Hayatım Portalı’nın mesleki ve teknik eğitime erişimin geliştirilmesine, kapasitesinin artırılmasına, eğitim sektörünün toplumla ve iş dünyası ile ilişkilerinin geliştirilmesine ve nitelikli işgücünün istihdamının sağlanmasına katkıda bulunmasını ümit ediyoruz.

Mesem ne demek?​

Mesleki eğitim merkezi öğrencileri haftada 1 gün okulda teorik eğitim, 4 gün işletmelerde pratik eğitim alır. Bu doğrultuda mesleki eğitim merkezlerine kayıt olma şartları: En az ortaokul veya imam hatip ortaokulunu bitirmiş olmak. Sağlık durumu ilgili mesleğin öğrenimine elverişli olmak.

Mesleki eğitim Merkezine kimler girebilir?​

Mesleki eğitim Merkezine kimler girebilir?
En az ortaokul mezunu olan herkes yıl boyunca kayıt yaptırabilir. 181 farklı dalda istenilen eğitime başvuru yapılabilmektedir. Haftada 1 gün okulda, 4 gün ise işletmelerde eğitim alınmaktadır. 9,10 ve 11. sınıflar asgari ücretin en az 0’unu, 12. sınıflar en az yarısı kadar maaş alırlar.

Meslek edindirme kursları hangi meslekler var?​

İşkur meslek edindirme kursları neredeyse her sektörden farklı mesleklere yönelik programlar barındırmaktadır. Ancak her ilde tüm kursların verilmediğini de söyleyelim….İşkur’da Hangi Kurslar Var?
- Beden işçisi,
- Garson,
- Kuaförlük,
- Ön Muhasebeci,
- Fotoğrafçılık,
- Grafik Tasarımcılığı,
- Hasta Danışmanı,
- Büro Memuru,

Mesem Projesi Nedir?​

Mesem Projesi Nedir?
Gençlik için ümidim giderek artıyor. MESEM programını diğerlerinden farklı kılan yönlerini; öncelikle ağırlıklı olarak seçilen meslekte bir firmada/işyerinde işbaşında usta öğretici gözetiminde yaparak yaşayarak dört yıl pratik yaparak donanımlı bir usta olarak yetiştirmektedir.

Çırak maaşı ne kadar?​

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan yeni düzenleme ile mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran bir öğrenci, okurken aylık yaklaşık 1.275 lira ücret alıyor. Üç yılın sonunda kalfa olanların ücreti 2.125 liraya yükseliyor. Bu ücretlerin tamamı devlet tarafından ödeniyor.

Mesleğim hayatım nasıl başvurulur?​

Mesleğim hayatım nasıl başvurulur?
Portala “meslegimhayatim. meb.gov.tr” adresinden erişilebilecek.

Mesem ne kadar maaş alır?​

Mesem ucretleri ne zaman yatacak?​

Mesem ucretleri ne zaman yatacak?
İşletmeler, öğrenci adına gönderilecek Devlet katkısı tutarını ve işletme payına düşen tutarı, her ayın 10.gününe kadar banka hesabına ödeyeceklerdir. İşletmelerce öğrencilere ödenen devlet katkısı tutarları ise aynı ayın en geç 25. gününe kadar okullar ve yüksek öğretim kurumları tarafından işletmelere ödenecektir.

Mesleki eğitim Merkezi kaç yaşında?​

18 yaşını bitirenlere de mesleki eğitim merkezlerine kayıt olup, programı başarıyla tamamladıklarında lise mezunu statüsü verilecek. Daha önceki düzenlemede liseye kayıt için ortaokulu tamamlamış ve 18 yaşını bitirmemiş olma şartı aranıyordu. Mesleki eğitim merkezlerinde kalfalık ve ustalık programları uygulanacak.

Meslek eğitim Merkezlerinde hangi meslekler var?​

Meslek eğitim Merkezlerinde hangi meslekler var?
Mesleki Eğitim Merkezleri Tüm İllerde Bulunmaktadır. En Az Ortaokul Mezunu Olan Adaylar Yıl Boyunca Kayıt Yaptırabilir. 181 Farklı Dalda Başvuru Yapılabilmektedir….Mesleki Eğitim Merkezi Bölümleri Kayıt Şartları
Alan Sıra No | Dal Sıra No | Alan Ve Dal
4 | 10 | El ve Makine Nakışı
11 | Halı Desinatörlüğü
12 | Sanayi Nakışı
5 | ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ

Mesem nedir maaş?​

Mesleki eğitim konusunda birçok detaylı konuya değinilmiş, öğrencilerin meslek edinme süreçleri hakkında bilgiler verilmiş. Mesleki eğitim merkezlerine kimlerin girebileceği, hangi meslek dallarının bulunduğu, çırak maaşları ve mezuniyet sonrası kalfa olunduğunda alınacak ücretler gibi konular açıklanmış. Ayrıca MESAM Projesi, işkur meslek edindirme kursları ve MESAM portalı gibi programlar hakkında bilgiler paylaşılmış.

Eğer "Mesem nedir maaş?" sorusuna cevap arıyorsanız, konu içinde yer alan bilgilere göre, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'na göre mesleki eğitim merkezine kayıt yapan bir öğrenci, eğitim süreci boyunca aylık yaklaşık 1.275 TL ücret alıyor. Üç yıl sonunda kalfa olanların ücreti ise 2.125 TL'ye yükseliyor. Bu ücretler devlet tarafından ödenmektedir. Ancak, detaylı bilgi almak için MESAM portaına başvurmanız gerekmektedir.

Geri