AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mesanede kazima islemi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mesanede kazıma işlemi nasıl yapılır?​

Mesane kanseri tanısı konan hastalarda tespit edilen tümörlere sistoskopik sistem aracılığı ile kazıma işlemi yapılır. Bu işlem vücutta herhangi bir kesi yapılmaksızın idrar kanalından girilerek yapıldığı için “Trans Üretral Rezeksiyon (TUR)” olarak adlandırılmaktadır.

İdrar torbası ameliyatı kaç günde iyileşir?​

Ameliyat sonrası hastanede 1 gece kalınır ve hasta ertesi gün taburcu olabilir. İyileşme süreci en fazla 1 hafta sürer. 1 hafta sonra hasta normal hayatına dönebilir.
Ameliyattan yaklaşık iki hafta sonra hastanın sondası çıkarılır. Hasta yeni bir mesaneye sahip olduğu için ilk günlerde idrar yapmakta sorun yaşayabilir. Bunun için kendisine bir eğitim verilir ve bilgilendirme yapılır. Hasta, 3-4 gün içinde yeni mesanesi ile idrarını rahatlıkla yapabilir hale gelir.
Mesane biyopsisi ne kadar sürer?
Mesane içerisine ilaç oldukça ince bir sonda ile uygulanır ve hastanın bir saat sonra idrarını yapması istenir. Bu işlem için hastanede yatmaya gerek yoktur. Ağrısız bir işlem olup 5-10 dakika sürer.
İdrar yolu ameliyatı ne kadar sürer?
İşlem yaklaşık olarak 30 dakika sürmektedir ve hastaya işlem sonrası genellikle idrar sondası takılmamaktadır. Hasta operasyondan sonra birkaç saat dinlenip taburcu olmaktadır. Genellikle ameliyat sırasında komplikasyon gelişmeyen bu işlemin uzun dönem başarısı ise şaşırtıcı şekilde düşüktür.

Idrar torbası sarkması hangi bölüm bakar?​

İdrar torbası sarkması için kadın hastalıkları ve doğum bölümüne veya üroloji bölümüne gidilir.

Sonda Takma zararlı mı?​

Sonda takılması şu şekilde yapılmaktadır; Tüpün mesaneye ulaştığı takıldığında idrarın direk akmaya başlamasından anlaşılmaktadır. Sonda takımı mutlaka bilinen bir kişi tarafından yapılmalıdır. Bilinçsizce kişinin sonda takması idrar yollarına zarar verebilmektedir.
İdrar sondasının tıkanması, yıkanması ya da değişimi gerekebilir. İdrar kanalında kanama olabilir, ancak bu genellikle kendiliğinden durur. Enfeksiyon riski olabilir. İdrar sondası idrar kesesine gitmeden balon şişirilirse, bu idrar kanalında kanamaya, hasara yol açabilir.
 
Geri
Üst