AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mesane duvarinin kalinlasmasi ne kadardir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mesane duvarının kalınlaşması ne kadardır?​

İdrar kesesi olarak da bilinen mesane, böbreklerden üretra yoluyla gelen idrarı depolayan, balon şeklinde bir organdır. Mesane, pelvik kemikler arasındaki pelvik boşlukta bulunur. Mesanenin 2 bardak idrar tutacak kadar kapasitesi vardır. Mesane duvarının kalınlaşması çeşitli sağlık sorunlarından kaynaklanır.

Hangi durumlarda mesane duvarındaki kalınlaşma meydana gelir?​

Mesana duvarındaki kalınlaşma; enfeksiyon, kötü veya iyi huylu tümör sebepli mesanede tıkanma olması ve hemorajik sistit nörojenik mesane hastalıklar sebepli meydana gelebilir. İdrar yolları enfeksiyonu genellikle üretra ve mesanede bakteri olması sonucu meydana gelmektedir. Bu enfeksiyonlar erkeklere oranla daha çok kadınlarda görülmektedir.
Hangi aralıklarda mesane kalınlaşması olur?
Mesane kalınlaşması erken teşhis ile kolayca tedavi edilebilir.Normal mesane duvarı, mesane neredeyse boşken ortalama 2.76 mm, mesane doluyken 1.55 mm kalınlıktadır. Mesane idrarla doluyken mesane duvarındaki kaslar gevşer. İdrar yapma zamanı geldiğinde, mesane duvarı kasları idrarı idrar yolundan dışarı itmek için sıkılaşır, büzüşür.

Erkeklerde, mesane duvarının genel kalınlaşması normaldir.?
Erkeklerde, mesane duvarının genel kalınlaşması en sık olarak, prostat bezi seviyesinde tıkanma olması durumunda ortaya çıkar. Bu seviyede tıkanıklık şüphesi varsa, prostat bezini inceleyin; hidronefrozu dışlamak da gereklidir, bu amaçla üreter ve böbrekler üzerinde bir çalışma yürütmek gereklidir.

Peki, mesane duvarının genel kalınlığı nelerdir?​

Mesanenin boşluğunda veya mesanenin tabanında tümör yapıları. Erkeklerde, mesane duvarının genel kalınlaşması en sık olarak, prostat bezi seviyesinde tıkanma olması durumunda ortaya çıkar.
 
Geri
Üst