- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.857
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Mesafeli Sözleşmeler nelerdir?
Mesafeli sözleşme, satıcı veya sağlayıcı ile tüketicinin eş zamanlı fiziksel varlığı olmaksızın, mal veya hizmetlerin uzaktan pazarlanmasına yönelik olarak oluşturulmuş bir sistem çerçevesinde, taraflar arasında sözleşmenin kurulduğu ana kadar ve kurulduğu an da dâhil olmak üzere uzaktan iletişim araçlarının …Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği kapsamında cayma hakkı nedir?
MADDE 9 – (1) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Ancak tüketici, sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir.Sözleşmeden cayma hakkı nedir?
MADDE 8 – (1) Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya noterlikler aracılığıyla yöneltilmesi yeterlidir.
Sözleşmeden cayma bedeli nedir?
CAYMA BEDELİ NEDİR? Eğer imzalamış olduğunuz 12, 24, 36 aylık sözleşmelerden herhangi bir sebepten dolayı çıkmak isterseniz yani caymak isterseniz ödemeniz gereken cayma bedeli çıkar. Bu olaya cayma bedeli diyoruz. Firma ödeme yapmadığınız kalan ayların toplamını size cayma bedeli olarak ödemenizi ister.
Mesafeli ürün sözleşmesi nedir?
Mesafeli satış sözleşmesi, e-ticaret sitesi sahiplerinin alıcılara karşı hazırladığı sözleşmelerdir. Satıcı, sattığı ürünü teslim edemediği ya da alıcının ödeme durumunda aksilik olduğu durumlarda sözleşmenin işleyişinde değişiklikler gerçekleşir. Her iki taraf da mülkiyeti satın alan kişiye devretmeyi kabul edebilir.Mesafeli Satış sözleşmesi Nasıl Hazırlanır?
Mesafeli satış sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:- Taraflar. Satıcı ve tüketicinin kim olduğu, adresi, fatura bilgisi vs. ayrıntılı olarak yazılmalıdır.
- Konu.
- Ödeme.
- Teslimat.
- Mücbir sebep.
- Satıcının sorumlulukları.
- Alıcının sorumlulukları.
- Sipariş.
Müşterinin cayma hakkı nedir?
(1) Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya noterlikler aracılığıyla yöneltilmesi yeterlidir.
Cayma hakkı nedir nasıl kullanılır?
(1) Tüketicinin cayma hakkını kullanması durumunda, satıcı veya sağlayıcı cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren yedi gün içinde almış olduğu bedeli ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgeyi, tüketiciye hiçbir masraf yüklemeksizin iade etmekle yükümlüdür.
Evet! Bazı durumlarda cayma bedeli ödemeden de sözleşme iptal etme hakkınız var. Elektrik sözleşmelerinde 7 gün içinde hiçbir ücret ödemeden vazgeçme hakkınız vardır. Bu süre içinde sözleşmenizi iptal etmeniz durumunda ceza ödemezsiniz.