- Konu Yazar
Mersi Diyen Birine Ne Cevap Verilir? sorusu, Türk kültüründe sıkça karşılaşılan bir durumu ifade eder. Mersi demek, teşekkür etmek anlamına gelir. Bu durumda uygun cevap, rica ederim ya da bir şey değil gibi ifadeler olabilir. Mersi diye birine teşekkür etmek, Türk toplumunda hoş karşılanır ve olumlu bir etki yaratır. Ancak, cevap verirken samimi olmak da önemlidir. İçten bir şekilde ne demek ya da bir şey yapmadım diyebilirsiniz. Önemli olan, karşılıklı iletişimde saygı ve nezaket kurallarına uygun davranmaktır. Mersi diye birine teşekkür ettiğinizde, olumlu bir cevapla karşılık vermek önemlidir.
İçindekiler
Mersi Diyen Birine Ne Cevap Verilir?
Mersi, “teşekkür ederim” anlamına gelen bir kelimedir. Birine “mersi” dediğinizde genellikle size teşekkür etmek istediklerini ifade etmektedirler. Bu durumda, birine “mersi” dediğinizde aşağıdaki cevapları verebilirsiniz:
1. “Rica ederim.”
Birine teşekkür edildiğinde en yaygın kullanılan cevap “rica ederim”dir. Bu ifadeyle karşı tarafın teşekkürünü kabul etmiş olursunuz.
2. “Ne demek.”
Teşekkür edildiğinde “ne demek” diyerek karşı tarafın minnettarlığını kabul edebilirsiniz. Bu ifadeyle “yardımcı olmaktan mutluluk duydum” anlamı da verilir.
3. “Önemli değil.”
Birine teşekkür edildiğinde “önemli değil” diyerek karşı tarafın minnettarlığını kabul edebilirsiniz. Bu ifadeyle “yardım etmek benim için sorun değil” anlamı da verilir.
4. “Bir şey değil.”
Birine teşekkür edildiğinde “bir şey değil” diyerek karşı tarafın minnettarlığını kabul edebilirsiniz. Bu ifadeyle “yardım etmek benim için sorun değil” anlamı da verilir.
5. “Rica ederim, her zaman yardımcı olurum.”
Birine teşekkür edildiğinde “rica ederim, her zaman yardımcı olurum” diyerek karşı tarafın minnettarlığını kabul edebilir ve gelecekte de yardımcı olabileceğinizi ifade edebilirsiniz.
6. “Sağlık olsun.”
Birine teşekkür edildiğinde “sağlık olsun” diyerek karşı tarafın minnettarlığını kabul edebilirsiniz. Bu ifadeyle “yardım etmek benim için sağlık getirir” anlamı da verilir.
7. “Bir şey yapmadım ki.”
Birine teşekkür edildiğinde “bir şey yapmadım ki” diyerek karşı tarafın minnettarlığını kabul edebilirsiniz. Bu ifadeyle “yardım etmek benim için normal bir davranış” anlamı da verilir.
8. “Sorun değil.”
Birine teşekkür edildiğinde “sorun değil” diyerek karşı tarafın minnettarlığını kabul edebilirsiniz. Bu ifadeyle “yardım etmek benim için sorun değil” anlamı da verilir.
9. “Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.”
Birine teşekkür edildiğinde “yardımcı olabildiysem ne mutlu bana” diyerek karşı tarafın minnettarlığını kabul edebilir ve yardımcı olmaktan mutluluk duyduğunuzu ifade edebilirsiniz.
10. “Benim için bir zevk.”
Birine teşekkür edildiğinde “benim için bir zevk” diyerek karşı tarafın minnettarlığını kabul edebilir ve yardımcı olmaktan zevk aldığınızı ifade edebilirsiniz.
11. “Siz isteyince yapmak zorunda kaldım.”
Birine teşekkür edildiğinde espri yapmak için “siz isteyince yapmak zorunda kaldım” diyebilirsiniz. Bu ifadeyle yardım etmek için biraz zorlandığınızı anlatmış olursunuz.
12. “İyi ki yardımcı olabildim.”
Birine teşekkür edildiğinde “iyi ki yardımcı olabildim” diyerek karşı tarafın minnettarlığını kabul edebilir ve yardımcı olmaktan memnun olduğunuzu ifade edebilirsiniz.
13. “Siz de yapardınız.”
Birine teşekkür edildiğinde “siz de yapardınız” diyerek karşı tarafın minnettarlığını kabul edebilir ve yardım etmek için herkesin aynı şeyi yapacağını ifade edebilirsiniz.
14. “Sorun değil, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.”
Birine teşekkür edildiğinde “sorun değil, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana” diyerek karşı tarafın minnettarlığını kabul edebilir ve yardımcı olmaktan mutluluk duyduğunuzu ifade edebilirsiniz.
15. “Yardım etmek benim görevim.”
Birine teşekkür edildiğinde “yardım etmek benim görevim” diyerek karşı tarafın minnettarlığını kabul edebilir ve yardım etmek için var olduğunuzu ifade edebilirsiniz.
16. “Bir şey yapmışsam ne mutlu bana.”
Birine teşekkür edildiğinde “bir şey yapmışsam ne mutlu bana” diyerek karşı tarafın minnettarlığını kabul edebilir ve yardımcı olmaktan mutluluk duyduğunuzu ifade edebilirsiniz.
17. “Yardımcı olabileceğim bir konu daha var mı?”
Birine teşekkür edildiğinde “yardımcı olabileceğim bir konu daha var mı?” diyerek karşı tarafın minnettarlığını kabul edebilir ve başka bir konuda da yardımcı olabileceğinizi ifade edebilirsiniz.
18. “Her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.”
Birine teşekkür edildiğinde “her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarım” diyerek karşı tarafın minnettarlığını kabul edebilir ve gelecekte de yardımcı olabileceğinizi ifade edebilirsiniz.
19. “Ben yapabileceğim bir şeyi yapmış oldum.”
Birine teşekkür edildiğinde “ben yapabileceğim bir şeyi yapmış oldum” diyerek karşı tarafın minnettarlığını kabul edebilir ve yardımcı olmaktan memnun olduğunuzu ifade edebilirsiniz.
Mersi Diyen Birine Ne Cevap Verilir? |
Teşekkür ederim, ne demek! |
Rica ederim, bir şey değil! |
Önemli değil, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana! |
İyi ki yardımcı olabildim! |
Ne zaman istersen, her zaman yardımcı olurum! |
Tabii ki, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana!
İyi ki memnun kaldınız, ne zaman isterseniz buradayım!
Her zaman yardımcı olmak için buradayım, ne zaman isterseniz söyleyin!
Ben teşekkür ederim, sizinle çalışmak benim için bir zevkti!