- Konu Yazar
Merkezi etkinlik nedir?
27. Merkezî Etkinlikler Nedir? Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarınca düzenlenen, izni verilen veya bir işbirliği protokolüne yönelik yerel, ulusal ve uluslararası etkinlikler Merkezî Etkinlikler olarak adlandırılmıştır.Öğretmen sosyal etkinlik girişi nasıl yapılır?
☞ Öğrencilere veri girişi yapılabilmesi için Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu (Ek-1) ile belgelendirilmesi gerekir. Bu belge etkinliği düzenleyen kurum tara- fından verilir ve aslı öğrenci velisi tarafından okul müdürlüğüne teslim edilir.Sosyal etkinlik girişini kim yapar?
☞ Bu tür etkinlikler için okul müdürü tarafından görevlendirilen, etkinliği duyuran, rehberlik eden Görevli Öğretmen/Öğretmenler öğrenci bilgileri veri girişini yapar ve kaydeder.
Okullarda sosyal kulüp çalışmaları nasıl yapılır?
Sosyal etkinlik çalışmaları; öncelikle ders saatleri dışında uygulanır, zorunlu hâllerde ise ders saatleri içinde de uygulanabileceği vurgulanmıştır. Her öğrencinin, en az bir sanat veya spor dalında beceri kazanacakşekilde uygun bir öğrenci kulübü ile ilişkilendirileceği ve çalışmalarına katılacağı belirtilmiştir.Sosyal etkinlik dersi puanı var mı?
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından; “Ortaöğretim Genel Müdürlüğü internet sayfasında yer alan Haftalık Ders Çizelgeleri ve Program Açıklamaları dokümanına göre Sosyal Etkinlik dersinin notla değerlendirilmemesi gerekmektedir. Bu nedenle ders e-Okul sisteminde not girişlerinde yer almamaktadır. “13.Sosyal kulüp çalışmaları ne zaman başlar?
Tercih formları ile öğrencilerin ilgi duyduğu kulüpler belirlenir. Rehber ve mentor öğretmenler yardımı ile öğrencinin seçenekleri içinde en uygun sosyal kulübe yönlendirilir. Ekim ayının ilk haftası kulüp çalışmaları başlar ve belirlenmiş olan plan doğrultusunda yıl boyunca uygulanır.