- Konu Yazar
Meritokratik Teknokrasi nedir?
genelde tek adam rejimlerinde görülen anti-demokratik sistem. tek adam rejimlerinde görülmeyen yönetim biçimidir. tek adam yapısı gereği tek karar verici olmak ister. bilimle ve teknikle sınırlanmak istemez.Teknokrat ne demek TDK?
[1] Teknokrasi içerisinde yer alan, yönetici konumundaki mühendis, mimar, teknisyen, iktisatçı vb. elemanların ortak adı.Meritokrasi, yönetim gücünün, yetenek ve kişilerin bireysel üstünlüğüne yani liyakata dayandığı yönetim biçimidir. Bu yönetim şeklinde idare gücü, üstün özellikleri olduğu düşünülen kişiler arasında paylaştırılmaktadır, kayırma yoktur.
Teknokratik yönetim ne demek?
Teknokratik yönetim ne demek?Teknokrasi veya Uygulayımcıerki, bütün karar verme süreçlerinin teknik uzmanların ellerinde olduğu bir yönetim şeklidir. Yönetim kademelerinde sadece bilgi, deneyim ve yetenek sahibi bilim insanları, mühendisler ve teknolojistler yer alır.
Teknokrat kime denir?
Teknokrat kime denir?Otokrat ne anlama gelir?
Otokrat (buyurgan) rejimlerin temel özelliği, yönetimlerin halk adına karar vermesi, kendine göre iyi, doğru ve güzel olanları dayatması, buna karşın halkın sorunlarını çözümlemeyi de üstlenmesidir.Meritizm nedir?
Meritum; yeterli ve değer anlamına, kratostan türeyen krasi ise güç, etki ve kuvvet anlamına gelmektedir. Sözcükler birleşince ortaya çıkan sözcük ise toplumda değerlilerin, seçkinlerin güçlü ve etkili olmasını savunan bir görüşün adıdır.Partiler üstü hükümet kurucusu kimdir?
Partiler üstü hükümet kurucusu kimdir?CHP Kocaeli milletvekili Nihat Erim ismi üzerinde anlaşıldı. 26 Mart günü CHP’den istifa etti. Böylece artık bağımsız başbakan olan Erim partiler üstü reform hükûmetini kurdu.
Otokrat ne demek TDK?
Otokrat ne demek TDK?Hükümdarın, bütün siyasal kudreti elinde bulundurduğu yönetim biçimi. otokrasi, 8 karakter ile yazılır.