- Konu Yazar
Meredith Kercher nasıl öldü?
“1 Kasım 2007’de bir hırsız, Rudy Guede evime girdi, Meredith’e tecavüz etti ve onu öldürdü. DNA ve parmak izlerini bıraktı. Ülkeden kaçtı, yargılandı ve mahkum edildi. Ama tüm bunlara rağmen çok sayıda insan onun adını bile duymadı, çünkü savcılar, polis ve gazeteciler bana odaklanmıştı.”Amanda Knox olayı nedir?
ABD’li Amanda Knox, Erasmus öğrenci değişim programıyla gittiği İtalya Perugia’da cinayetten tutuklanmıştı. 2007’de boğazı kesilmiş halde bulunan ev arkadaşı Meredith Kercher’i (21) öldürmekle suçlanmış, 4 yıl cezaevinde kalmıştı. 2011’de tahliye edilip ülkesi ABD’ye dönmüş, 2015’te de beraat etmişti.Yara Gambirasio neden öldü?
Yara Gambirasio neden öldü?Uzun bir süre boyunca Yara’dan haber alamayan Gambriasio ailesi, çareyi polise başvurmakta buldu. Kaybolduktan üç ay sonra, Yara’nın cesedi Isola Chignolo bölgesindeki açık bir alanda bulundu. Otopsi sonuçlarında Yara’nın aldığı darbeler ve bıçak yaraları sonucu öldüğü belirlendi.
Yara nın katili kim?
Yara nın katili kim?Yara’nın üzerinde bulunan DNA örneğinin kime ait olduğunu bulmak için 20 bin kişinin DNA’sı incelendi. DNA örneğinin sahip olduğu kişiye “Bilinmeyen no 1” adı verildi. Analiz sonuçlarında Yara’nın taytında bulunan DNA’nın Damiano Guerinoni adlı adamınkiyle benzeştiği ortaya çıktı.
Benim adım yara filmi gerçek hikayesi nedir?
Benim Adım Yara, İtalya’nın küçük bir kasanasında öldürülen Yara Gambirasio’nun gerçek hikayesini konu ediyor. Küçük kızın öldürülmesi, kasabada şok etkisi yaratır. Azimli bir savcı olan Letizia Ruggeri, suçluyu adalete teslim etmek için elinden gelen her şeyi yapar.Yara Gambirasio neden oldu?
Yara nin katili bulundu mu?
Yara nin katili bulundu mu?İtalya’da 2010’da 13 yaşındaki Yara Gambirasio’nun cinayet davası, 5 yıl sonra polisiye romanlara ilham verecek yöntemle çözüldü: Katil, DNA örneğiyle bulunan ilk şüphelinin gayrimeşru oğlu çıktı! Yara’nın da katiliyle ortak noktası, Breambate di Sopra’daki jimnastik dersiydi.
Benim adım yara gerçek hikaye mi?
Benim adım yara gerçek hikaye mi?gerçek hikayeden uyarlanmış netflix filmi. film italyanca, yaklaşık 1 saat 40 dakika. 13 yaşındaki bir kızın kaybolması neticesinde savcının soruşturmayı ele alış biçimini ve olayı aydınlatmak için ne gibi yöntemlere başvurduklarını anlatıyor.